MediaWatch

Børsnotering af Søndagsavisens Internetdel

Søndagsavisen foretager en udskillelse af Søndagsavisens Online aktiviteter pr. 1 januar. For fremtiden får 79 ansatte i det selvstændige datterselskab egen adresse ledelse og organisation.

Søndagsavisen annoncerede udskillelsen inden forårets finansielle nedtur for dot.com virksomheder som helhed, skriver Børsen.

Søndags avisen er tilsyneladende ikke skræmt af udviklingen i dot.com sektoren, men opmærksom på den. Det ligger dog ikke fast om Søndagsavisens børsnotering i slutningen af året bliver til noget.

Internet aktiviteten forøgede sit negative primære driftsresultat fra 9,1 millioner kroner til 21,9 millioner kroner, i første halvår. Det går bedre for koncernen Søndagsavisen.

Halvårsregnskabet viste en stigning i det primære driftsresultat for koncernens avisudgivelse og distribution på 25 procent til 60,8 millioner kroner, sammenlignet med forrige periode.

Koncernresultatet efter skat blev i det første halvår et overskud på cirka 29 millioner kroner, en stigning på 9 millioner.

Koncernens omsætning steg 24 procent til 561 millioner kroner, hvilket især skyldes aktiviteter i Norge på 82 millioner kroner. Kursen på aktien et steget med 13 kroner til kurs 128 svarende til over 11 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs