MediaWatch

Tysk licens på PC'ere

Baggrunden for Eichels forslag er en frygt for at indtægtsgrundlaget til public service langsomt forsvinder med det hastigt øget radio og TV brug på Internettet, skriver The Wall Street Journal.

- Hvis antallet af personer der bruger Internettet til radio og TV øges, er vi nødt til at svare igen med et gebyr, sagde Eichel.

En talsmand for det tyske finansministerium betegner forslaget som Eichel's egen holdning. Flere virksomheder og avisledere har da også kritiseret Eichels initiativ, da de mener, det ville bremse den voksende Internet sektor.

Hans Eichels forslag om en Internet afgift tages op i efteråret, når de tyske politikere mødes for at overveje en revision af TV-radio lovgivningen. Et af de mere fremtrædende forslag går på en særlig afgift for at eje en computer i husstanden. Et andet går på, at man blot inkluderer PC'en som værende et TV-apparat i licensopkrævningen.

Da den tyske medielovgivning sidst blev revideret, blev det besluttet, at brug af radio eller TV via Internettet skal friholdes for licens til 2003. Men dette kan ændres til efteråret, når de tyske politikere overvejer fem ny modeller.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs