Dot.com'ere fyrer medarbejdere

MediaWatch

Det rapporterer amerikanske Challenger, Gray & Christmas i en rapport, der blev offentliggjort i begyndelsen af ugen.

Indtil videre har 122 Dot.com-firmaer gennemført personalefyringer i det første halvår. Dette har dog ikke hjulpet Dot.com'ernes situation, da mindst 20 procent af selskaberne alligevel er gået konkurs blot et par måneder efter fyringerne blev foretaget, skriver Finanstidningen

- Udviklingen, hvor de svagere dot.com'erne slås ud og de stærkere overlever, er eskaleret i den seneste tid, og det vil fortsætte, siger Challenger Gray & Christmas' direktør John Challenger.

I det seneste halvår har 1800 personer måtte forlade jobbet indenfor e-handlen, og selv velanskrevne Internet-portaler er ramt af den aktuelle opsigelsesbølge. Rapporten vurderer, at rundt regnet 1000 personer har forladt portalerne,

Business-to-business sektoren er den, der har klaret sig bedst indenfor den ny økonomi, da den ikke oplevet samme turbulens som den consumer-relaterede handel.

- Mange af business-to-business aktørerne kom ind på internetmarkedet tidligt, og er bedre rustet til at stå imod forandringerne, end de helt nystartede selskaber, siger John A. Challenger til den amerikanske avis San Francisco Chronicle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også