MediaWatch

Dot.com'ere fyrer medarbejdere

Det rapporterer amerikanske Challenger, Gray & Christmas i en rapport, der blev offentliggjort i begyndelsen af ugen.

Indtil videre har 122 Dot.com-firmaer gennemført personalefyringer i det første halvår. Dette har dog ikke hjulpet Dot.com'ernes situation, da mindst 20 procent af selskaberne alligevel er gået konkurs blot et par måneder efter fyringerne blev foretaget, skriver Finanstidningen

- Udviklingen, hvor de svagere dot.com'erne slås ud og de stærkere overlever, er eskaleret i den seneste tid, og det vil fortsætte, siger Challenger Gray & Christmas' direktør John Challenger.

I det seneste halvår har 1800 personer måtte forlade jobbet indenfor e-handlen, og selv velanskrevne Internet-portaler er ramt af den aktuelle opsigelsesbølge. Rapporten vurderer, at rundt regnet 1000 personer har forladt portalerne,

Business-to-business sektoren er den, der har klaret sig bedst indenfor den ny økonomi, da den ikke oplevet samme turbulens som den consumer-relaterede handel.

- Mange af business-to-business aktørerne kom ind på internetmarkedet tidligt, og er bedre rustet til at stå imod forandringerne, end de helt nystartede selskaber, siger John A. Challenger til den amerikanske avis San Francisco Chronicle.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs