Krav om sendetilladelser på nettet

MediaWatch

Det forventes at regeringen vil bede Australian Broadcasting Authority (ASA) om en udredning af problemstillingen omkring streaming, dvs. udsendelse af lyd og video på Internettet.

ABA skal udarbejde en rapport, som skal give regeringen et beslutningsgrundlag for at afgøre, om streaming kommer ind under reglerne for traditionel broadcasting, hvilket ville føre til, at alle som sender skal betale koncessionsafgift, skriver Australian Broadcasting Company på sine hjemmesider ifølge digi.no.

Udredningen skal ske på et tidspunkt inden januar 2002, og det bekymrer en række aktører i den nye medieøkonomi.
usikkerhedsperiode, siger Peter Coroneos fra Internet Industry Association

Peter Coroneos mener det vil medføre, at ingen vil investere i indholdsproduktion til Internettet, og at regeringens afgørelse er baseret på den frygt, de eksisterende medier har for ny teknologi.

En talsmand for kommunikationsminister Richard Alston siger, at målet for udredningen er at klargøre holdningen til streaming og sikre, at det nye medie fyldes med originalt indhold fremfor ompakkede TV-programmer.

Hverken ABA eller regeringen siger, hvorvidt de vil indføre begrænsninger på det indhold, der skal sendes, for at det er tilladt at hente udenlandske netsider med lyd og billede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også