MediaWatch

Økonomisystemer udlejes på internettet

Frygt for år 2000-problemer har fået mange virksomheder til at udskyde investeringer i softwareløsninger, og leverandørerne af ERP-systemer har derfor måttet nedjustere forventningerne til omsætningen i årets sidste periode, skriver Jyllands Posten. Denne afmatning af markedet forventes at fortsætte et stykke tid ind i år 2000.

Desuden er der blevet stadig færre distributionskanaler i Europa, og det tilsammen gør at branchen forventer en øget konkurrence mellem leverandørerne af ERP-systemer i det nye år.

Flere softwareleverandører er derfor begyndt at udleje deres løsninger via internettet. De såkaldte ASP-løsninger (Application Service Provider) har været kendt et stykke tid i USA, hvor blandt andet både Microsoft og Sun har lagt deres office-pakker ud på nettet. Herhjemme benytter både IBM og SAP sig af ASP-metoden, og ifølge SAP har udlejning af light.udgaven InstantSAP været så stor en succes, at den ligefrem har oversteget licenssalget.

Fordelen for virksomhederne ved den nye metode er, at de fritages for høje engangsinvesteringer og løbende udgifter til hardware, licenser og vedligeholdelse, som alt sammen klares af værten.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs