MediaWatch

EU skræmt af TV-lobby

Kommissionen forud for stor undersøgelse. Kommissionen vil ganske enkelt ikke risikere at rage uklar med de store TV-stationer. Kommissionen betegner ellers den danske børneforsker, Birgitte Tufte, som både kompetent og objektiv - og har for blot et år siden haft hende tilknyttet et lignende projekt. Alligevel afviser EU Kommissionen den danske forsker af frygt for reaktioner fra et netværk af Europas største mediekoncerner bestående af blandt andet mediekongerne Rupert Murdoch og Silvio Berlusconi samt TV-koncernene bag TV 3 og TvDanmark. Det fremgår af en elektronisk brevveksling mellem det nordiske universitets-netværk Nordicom og det tyske Eureopean Institute for the Media, der sammen har ønsket at få Birgitte Tufte med i den store undersøgelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs