MediaWatch

Radioer forbereder sig på networking

Et af punkterne er at få fjernet en meget stram regulering af radioområdet - til gengæld kan DR så få den 4. ledige kanal. De forskellige lokalradio-aktører ruster sig så småt til indgå i netværkkonstellationer. The Voice forventer at kunne etablere en landsdækkende radio med nyheder i løbet af tre måneder. Betingelserne for etableringen og ikke mindst tildelingen af en femte kanal er helt uklare.

Lokalradioaktører som The Voice mener, at lokalradioer, der i årevis har været på markedet under svære forhold, bør tilgodeses. Også lokale jyske aktører ser nye muligheder for samarbejde, men mere på ad hoc basis. Mange andre aktører har dog udvist interesse, herunder MTG og Schibsted, der er aktive på radioområdet i Norden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs