MediaWatch

Bilgrav-Nielsen TV2-formand

Bilgrav-Nielsen var en markant radikal medieordfører, da loven om TV 2 blev vedtaget i 1986. I dag synes han at Danmark med TV2 har fået en god public service kanal, der har stimuleret DR til fornyelse. Han var og er ikke begejstret for reklamefinansiering, men det var nødvendigt, for ellers havde udenlandske kanaler sat sig på det marked. TV 2s nye bestyrelse består af advokat Per Magid, filmskolerektor Poul Nesgaard, fhv. kirkeminister Torben Rechendorff, filminstruktør Anne Wivel, professor Christian Sørensen, skoleinspektør Anne-Else Købstrup.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs