MediaWatch

Håndkøbsmedicin på TV igen til debat

Reklame for håndkøbsmedicin på TV er igen i søgelyset. Medicinalbranchen og TV2 vil gerne have ændret lovgivningen i Danmark, så det tillades at reklamere for håndkøbsmedicin på TV. Medicinalproducentforeningen siger, at Danmark med sit forbud lever i en illusion, når TV og internet trænger ind over vore landegrænser med reklame. TV 2 mener, at det er konkurrenceforvridende, når TV3 kan sælge reklametid til medicinprodukter i håndkøb, fordi kanalen er underlagt engelsk TV-lovgivning.

Senest er Lægemiddelstyrelsen flyttet over i gruppen, der vil have håndkøbsmedicin tilladt på TV. På den måde kan annonceringen flyttes over på kanaler, der er underlagt danske regler, der menes at være strammere end de engelske. Modstanden er dog stærk. Reklame stimulerer til forbrug og TV er et stærkt medie. Sundhedsministeren lover at "det bliver ikke i min regeringstid".

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs