MediaWatch

Journalisthøjskolen flytter

DMJX's bestyrelse har godkendt planer om at flytte fra "bunkeren" på Olof Palmes Allé i Århus.

Efter 39 år på Olof Palmes Allé i Aarhus Nord skal Danmarks Medie-og Journalisthøjskole flytte. Planen er, ifølge JP Aarhus at flytte til en ny og moderne uddannelsesbygning.

Planerne har været diskuteret i nogen tid, og i går blev de godkendt at skolens bestyrelse. Skolens rektor, Jens Otto Kjær Hansen, vil nu drøfte flytningen med Uddannelsesministeriet. 


Skolen havde ellers afsat omkring 90 mio. kr. til renovering af de gamle bygninger, som rektoren har kritiseret for at være utidssvarende og indrettet på en måde, der ikke passer til et moderne uddennelsesmiljø. 

Men skolen foretrækker at bygge nyt i stedet for at tilpasse den gamle "betonbunker".

”Jeg er afgjort stemt for, at vi flytter til et nybygget hus i tilknytning til Aarhus Universitet, hvis vi kan få økonomien til at hænge sammen. Og det tror jeg, at vi kan,” sagde Jens Otto Kjær Hansen til Jyllands-Posten i oktober. 

Ifølge avisen vil et nybyggeri koste i omegnen af 150 - 200 mio. kr. 

- JHT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs