DR og TV 2 i tæt kapløb om bedre vejr

Tidligt i 2013 åbner DR en ny vejrcentral midt i DR Byen, der skal betjene DR-medier. Samtidig integreres TV 2 Vejret i nyhederne med nyt studie og ekstra ressourcer.
Per Fanefjord Laursen

DR samler lige efter nytår hele sin afvikling af vejrudsigter i et stort nybygget studie.  Det placeres prominent midt i DR Byen, så alle besøgende kan følge det arbejdende vejrteam.

Samtidig hamrer og banker man hos TV 2 i Odense for at bygge et stort nyt studie, herunder en vejrcentral, der er klar i først i 2013.

DR’s nye studie skal forsyne både DR1, DR2 og flere P4 regionale flader med vejrudsigter.

“Vejret som fænomen er interessant med mange videnskabelige vinkler og vigtigt som nyhedsstof for de fleste danskere. Dertil kommer, at vejr og klima er under forandring – en udvikling, vi gerne vil forklare og sætte i perspektiv i de daglige vejrudsendelser,” siger nyhedsredaktør Lau Rabjerg-Eriksen, DR1 og DR2.

I det nye studie inddrager DR de nyeste tekniske virkemidler f.eks. touch skærm, der åbner for en anden formidling af vejret.

Vejrservice til hele DR
Vejrstudiet skal føde alle Tv-aviser og levere ti minutter til ‘Vore vejr’ kl 18.50 på DR1. På DR2, der ændrer format til en samfundskanal i 2013, bliver der vejrudsigter i nyhedsudsendelser hver time i dagtimerne.

De 11 P4-redaktioner trækker i stigende grad også på vejrudsigterne fra DR’s vejrværter i morgenfladerne. Den centrale vejrtjeneste kan levere en vejrformidling til P4 regionerne, der er optimeret til radio med god lyd og stemme, oplyser Lau Rabjerg-Eriksen.

“Målet for DR er seerne og lyttere får leveret vejrudsigter, der er forståelige og formidlet bedst muligt “

DR råder nu over fem vejrværter og har et par stykker mere på vej som erstatning for Per Fløng og Bettina Bjerring, der er rejst.

Hvordan har DR fundet ressourcer til en øget vejrindsats?

“Vi har omprioriteret visse ressourcer for at få midler til den øgede satsning. F.eks. er TVA kl. 18.30 blevet kortere med færre indslag, mens vi har introduceret Vores Vejr, et ti minutters dagligt program om vejr og alt dét, vejret gør ved os.”


Nyt TV 2 studie lige i hælene på DR
TV 2 Vejret flytter fra studierne i København tilbage til Odense, når TV 2's kontrakt med producenten STV alligevel udløber i starten af 2013.

TV 2 Vejret, der tidligere blev sendt fra Sprogø, så Odense og senest København, skal produceres i et nyt studie på Kvægtorvet i Odense. Det vil blandt andet give mulighed for at sende i HD.

"Vi vil satse endnu mere på vejret i nyhedsdækningen, når TV 2 Vejret bliver en del af TV 2's nyhedsorganisation og får flere billeder og et større produktionsapparat bag sig. På den måde får vi større fleksibilitet og tyngde i dækningen af vejret - både i det daglige, og når vejret med f.eks. skybrud og stormflod dramatisk ændrer hverdagen for danskerne," sagde nyhedsdirektør Michael Dyrby i en pressemeddelelse.

Under TV 2-præsentationen ‘Media Talks‘ undlod nyhedsdirektøren ikke at bemærke, at TV 2 med det nye studie får ressourcer og plads til at afvikle en egentlig vejrkanal, hvis det skulle komme på tale en dag.

Det nye nyheds- og vejrstudie i Odense vil samlet set give øget fleksibilitet mellem produktion af nyheder, sport og vejr, og mellem brug af studier i Odense og København. Samtidig kan TV 2 News og TV 2 Nyhederne uden videre produceres fra begge steder, oplyser Dyrby til MediaWatch.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også