MediaWatch

Journalistisk bunker skal måske på pension

Journalisthøjskolen kan måske være på vej væk fra det nordlige Århus og den 39-årige bunker.

Flere generationer af danske journalister har trådt deres faglige barnesko bag Journalisthøjskolens tykke betonmure i det nordlige Århus - men det er måske snart forbi.

Ledelsen på skolen overvejer at flytte skolen fra ”bunkeren” i nord til noget nybyggeri med en mere central placering i Århus og tæt på universitetsmiljøet, skriver Jyllands-Posten.

”Jeg er afgjort stemt for, at vi flytter til et nybygget hus i tilknytning til Aarhus Universitet, hvis vi kan få økonomien til at hænge sammen. Og det tror jeg, at vi kan,” siger Jens Otto Kjær Hansen, rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Jyllands-Posten.

Rektoren afviser dog tanken om en fusion med Aarhus Universitet, sådan som både Handelshøjskolen og Ingeniørhøjskolen i Aarhus har gennemført.

Ssamtidig foretrækker han et nybyggeri frem for at renovere de nuværende bygninger, som er 39 år gamle, og som skolen ellers har afsat ca. 90 mio. kr. til. En forsigtig vurdering siger, at det vil koste omkring 150-200 mio. kr. at bygge et nyt uddannelseshus, skriver Jyllands-Posten.

Beslutningen om en flytning skal tages med skolens bestyrelse, som afgør sagen på et møde 12. december.

- TBC

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs