Ræson 10 år: Vi bliver på papir

'Ræson' runder 10 år få dage efter “Newsweek” offentliggjorde, at magasinet nedlægger printversionen, men Ræson bevarer et trykt magasin.
Per Fanefjord Laursen

På søndag er det 10 år siden, at det politiske internationale magasin 'Ræson' blev lanceret. Det skete først som et webmagasin på www.raeson.dk.

"Vi fejrer en dobbeltsucces 10 år på nettet, og, med det næste nummer, fem årgange på tryk," siger Ræsons udgiver, tv-værten Clement Kjersgaard.

Ræson har i ti år aldrig modtaget støtte; indtægterne kommer fra bøger, blade og konferencevirksomhed.

"Alle, der kender mediemarkedet i Danmark ved, hvor svært det er at holde et tidsskrift kørende. Det kan kun lade sig gøre takket være de hundreder af skribenter, der i 10 år har skrevet til bladet, og de tusinder af brugere, der følger magasinet på tryk og web," siger Clement Kjersgaard.

Ambition var fra begyndelsen at arbejde med en række af de genrer, man i udlandet kender fra magasiner som Time, Der Spiegel og The Economist – men i et omfang og en skala, som er realistisk efter danske forhold.

Fastholder papiret
Ræson fejrer jubilæum få dage efter at USA’s hæderkronede samtidsmagasin “Newsweek” offentliggjorde at man nu nedlægger printversionen.

De planer har Ræson ikke:

"Tværtimod. Vi fastholder og udvikler både det trykte magasin – som indeholder de store, perspektiverende analyser – og websitet – der fra dag til dag giver perspektiv på døgnets nyheder fra ind- og udland," siger Clement Kjersgaard.

Ræson blev grundlagt af Clement Behrendt Kjersgaard og Henrik Østergaard Breitenbauch, i dag seniorforsker ved Københavns Universitet.

Ræson skrives af eksperter, politikere og journalister, og har fra starten samlet et bredt spektrum af skribenter, fra landets mest erfarne kapaciteter til helt nye navne. Mange arbejder ulønnet, nogle modtager beskedne honorarer

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også