TV3: Dropper ansøgninger i Public Service-Puljen

Public Service-Puljen er udvandet i det nye medieforlig - og vil reelt kun gavne TV 2 fremover, mener både TV3 og SBS.
Per Fanefjord Laursen

Den truede Public Service-pulje beholder stort set sin økonomiske styrke på 30 mio. kr. årligt i det nye medieforlig. Men puljens oprindelig målsætning og opgave er alligevel udvandet i gårsdagens forlig, mener private broadcastere.

Grundtanken med Public Service-Puljen var at bringe public service-indhold ind, hvor det ikke var i forvejen.

“Public Service-Puljen er i går blevet lavet om til en decideret TV 2-pulje. Det kan undre, da TV 2 jo i forvejen betegner sig selv som en public service-station og tjener rigeligt til dette formål,” siger informationschef Jesper Jürgensen, SBS.

Betingelserne i den nye PS-pulje er, at 25 procent som noget nyt er øremærket til børneprogrammer. Tv til de 3-14 årige er mindre interessant for TV3 og SBS. Programmer, der får støtte, må ikke bringe reklamebreaks, og politikerne ophævede en klausul om, at max 50 procent af midlerne kan gå til et selskab. Den blev indført i 2010-forliget for at modvirke, at TV 2's mange kanaler tiltrak broderparten.

Dermed har TV 2 nærmest fået deres egen programpulje, lyder SBS kritikken.

Drop pulje tanken
TV3 minder om, at den danske produktionsbranche og tv-seerne har nydt godt af øget innovation fra Puljen. Blandt andet via et samarbejde med TV3 om dramaproduktioner og dokumentar-tv.

“Vi respekterer medieforliget, men jeg synes, det er trist, at politikerne har besluttet, at der de facto kun gives støtte til TV 2. Vi kommer ikke til at søge midler fra puljen fremover. Vi synes, man skulle overveje at bruge pengene på direkte at støtte produktionsmiljøet med henblik på talentudvikling og være mindre optaget af at hjælpe de statsejede medier, som klarer sig fint,” siger TV3-direktør Kim Poder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også