MediaWatch

Konservative: Folketinget bør genoverveje BNB-valg

De konservative protesterer over, at Folketinget har indgået aftale med Berlingskes Nyhedsbureau i stedet for Ritzau. Berlingske maner til besindighed.

For nylig indgik Folketinget en aftale med Berlingskes Nyhedsbureau og skubbede dermed den hidtidige nyhedsleverandør – Ritzau - ud i kulden. En beslutning, som De Konservative ærgrer sig over.

Den konservative folketingsgruppe har således i dag skriftligt bedt Folketingets formand og præsidiet om at ”genoverveje” skiftet. Gruppen skriver bl.a., at medlemmerne er ”utrygge ved konsekvenserne af at indgå en aftale, hvor det allerede på forhånd står klart, at såvel hastighed som kvalitet forringes. Vi tvivler ikke på BNBs ambitioner og vilje til at servicere Folketinget, men vi minder om, at bureauet er relativt nystartet og i dag langt fra kan levere den kontinuerlige dækning, som er påkrævet i vores politisk virkelighed med et nyhedsflow 24 timer i døgnet.”

Desuden skriver partiet, at det er ”en kendsgerning, at Berlingske Media er sat til salg” og sætter spørgsmåltegn ved, hvordan et ejerskifte vil påvirke nyhedsleverancen til Folketinget.

Til Journalisten.dk fortæller Berlingskes chefredaktør Jens Grund, at De Konservative ikke bør være bekymrede.

”Enhver forandring kan skabe utryghed, men i dette tilfælde er der ingen grund til bekymring. Folketingets egen vurdering af de to tilbud viser, at der er tale om marginale forskelle i kvalitet og hurtighed, men en væsentlig forskel i pris. Og vi servicerer allerede i dag 11 dagblade, Weekendavisen, to landsdækkende radiostationer og et meget stort antal websites - døgnet rundt”, skriver Jens Grund i en mail til journalisten.dk.

- TBC

 

 

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs