MediaWatch

JP/Politikens Forlag i fyringsrunde

JP/Politikens Forlagshus afskediger ni ansatte som en konsekvens af det pressede bogmarked.

Dårlige konjunkturer og dalende bogsalg koster ni stillinger i JP/Politikens Forlagshus, skriver Bogmarkedet.

"Forlaget har en enestående god markedsposition med gode bestsellere, men der sker i øjeblikket en række forandringer i bogmarkedet, der gør, at vi vil reagere, før det er for sent," siger Karsten Blauert, adm. direktør i JP/Politikens Forlagshus, til Bogmarkedet.

Som et led i besparelserne ændrer forlaget organisation og udgivelsesprofil, så forlaget nu har to redaktioner, fiktion og non-fiktion, og så vil der blive sendt færre nye titler i trykken. Det sker som en konsekvens af større fokus på bestsellere i markedet - det er blevet sværere at få økonomi i de smalle titler.

JP/Politikens Forlagshus, der bl.a. har krimikongen Jussi Adler-Olsen i forfatterporteføljen, kom sidste år ud med et overskud på 3,4 mio. kr. efter skat og en omsætning på 213,8 mio. kr. i 2011.

Huset gennemførte for et lille år siden en lignende omstrukturering, der kostede fire stillinger. Forlaget beskæftiger 54 ansatte efter den seneste spareøvelse.

- LR

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs