Alle partier stadig med i medieforhandlinger

Regeringens oplæg til medieordførerne om et nyt medieforlig læner sig op ad tidligere udmeldinger og betyder markant fokus på DR.
Thomas Bo Christensen

Regeringen havde i morges indkaldt til møde om det kommende medieforlig, hvor partierne skulle drøfte det oplæg, som regeringen tidligere havde udsendt til medieordførerne.

MediaWatch har ikke set oplægget, men ifølge Enhedslistens medieordfører Per Clausen indeholdt hverken oplægget eller mødet  store overraskelser:

”Vi talte om det hele. Der er ikke andet at sige end, at der stadig forhandles, og der er ikke nogen, der har sagt, at de ikke er med. Men hvad det ender med, er svært at sige,” lyder det fra Per Clausen.

Fokus på styrket DR
Ordføreren vil ikke gå i detaljer omkring regeringens oplæg, men siger, at det læner sig op ad de tidligere udmeldinger fra regeringen:

”Oplægget udtrykte meget godt, hvad regeringen hidtil har sagt. Det er karakteriseret af, at regeringen ønsker at styrke DR og den omlægning, som DR selv ligger op til med nye kanaler. Så det var nogenlunde det, som stod i regeringsgrundlaget, og som regeringen ellers har meldt ud,” siger Per Clausen, der samtidig fortæller, at der ikke er noget i oplægget, som afskrækker partiet fra en aftale med regeringen:

”Der var ikke noget, der var uspiseligt. Der er selvfølgelig ting, vi godt vil have lavet lidt om på, ligesom der er nogle penge, vi gerne vil flytte, men der er ikke noget i deres udspil, som skulle betyde, at vi ikke kunne komme med i en aftale.”

Næste møde om en uge
Forhandlingerne fortsætter d. 11. september, hvor parterne skal diskutere et revideret oplæg på baggrund af dagens møde. 

”Næste skridt er, at der nu kommer en ny tekst ud på baggrund af de input, der var i dag, og så kommer der et nyt udspil fra regeringen. Og så tager vi det derfra. Så går jeg ud fra, at kommer et eller to møder mere, inden vi begynder at nærme os,” oplyser Per Clausen.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen har tidligere meldt regeringens fokusområder ud - foruden en styrkelse af tv-produktion til børn og unge gælder det:

- Mindre detailregulering af DR, TV 2 og TV 2-regionerne,
- Fortsat styrkelse af de regionale TV 2 stationer, der skal sikres bedre muligheder for at øge kvaliteten på deres 24-timers kanaler.
- Genindførelse af ”sportslisten”. Dvs. at vigtige sports- og kulturbegivenheder i størst muligt omfang skal kunne vises på store, landsdækkende tv-kanaler.
- Flere transmissioner fra ballet, opera og skuespil på Det Kongelige Teater, så flere danskere kan få glæde af nationalscenen.
- Stærkere satsning på dansk musik i public service-fladen
- Fortsættelse af arbejdet med at sikre bedre mulighed for at købe tv-kanaler enkeltvis og frit vælge tv-distributør.

- TBC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også