MediaWatch

Forsinket tildeling af FM-sendere

Radio- og tv-nævnets fordeling af ledige FM-frekvenser er forsinket, hvilket formentlig især skaber utålmodighed i SBS-lejren.

Radio- og tv-nævnets fordeling af ledige FM-frekvenser er forsinket. Branchen skulle have haft svar efter nævnets møde i tirsdags.

Mange nationale, semi-nationale og regionale kommercielle radiostationer afventede besked fra Kulturstyrelsen om tildelinger af ledige FM-frekvenser. 

Radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig, siger til MediaWatch:

"På grund af kompleksiteten og de mange ansøgninger har Nævnet ikke afsluttet behandlingen af sagen om lokalradioudbuddet. Resultatet vil blive offentliggjort snarest muligt - og så er det i øvrigt ikke ualmindeligt, at Nævnets afgørelser ikke kan offentliggøres før et stykke tid efter Nævnsmødet."

SBS står for flest ansøgninger
Det vækker formentlig især utålmodighed hos det nye SBS Radio.

Det fusionerede SBS og New Radio havde samlet indleveret et kæmpe antal ansøgninger om hele frekvenser. Et klart signal om, at det nye SBS Radio vil have sine radiokanaler ud til flest mulig lyttere; også i udkantsområderne, hvor der især er ledige sendere.

SBS og New Radio søgte hver for sig før fusionen, og har i de fleste tilfælde søgt om de samme attraktivt placerede sendere.

PopFM vil være national
SBS’ PopFM har søgt tilladelse til at benytte 20 lokale sendere uden for Sjælland, herunder en sender i Odense. Radio klassisk søger at booste sin distribution i kerneuniverset, Storkøbenhavn, og områder udenfor, mens The Voice søger at styrke distributionen i Jylland med flere ansøgninger.

Der var også flere af de regionale radiostationer, der søgte for at udvide deres respektive sendeområder, f.eks. Radio Sydhavsøerne, Radio ABC, århusianske GoFM, fynske ‘Klubben’ og Radio Alfa.

Radio- og tv-nævnet havde ved ansøgningsfristen modtaget end 286 ansøgninger til de ledige sendetimer, der både dækker over hele frekvenser og delesendetid på frekvenser.

 

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs