MediaWatch

DR1 afslører sin nye primetime

DR1 offentliggør de nye programmer, der fra 3. september fylder den udvidede primetime kl. 20-21.30, og som skal give stof til eftertanke og debat blandt danskerne.

DR1 løfter nu sløret for de sidste elementer af kanalens nye programstrategi, der blev indledt med den bebudede flytning af TV Avisen til 21.30 mandage til torsdage.

DR1 introducerer en serie nye programmer i den udvidede primetime kl. 20.00 og 21.30, som alle har det fællestræk, at de skal sætte overvejelser i gang, enten hjemme i stuerne eller over frokosten med kollegaerne, forklarer Lotte Lindegaard, der er kanalchef for DR1.

“Står vores normalitetsbegreber i vejen for et godt liv med handicap? Hvad vil det egentlig sige at være dansk? Og hvilke personlige konsekvenser har det, når man bliver uskyldig dømt af dagspressen? Vi siger ikke, hvad der er rigtigt eller forkert, men vi synes, det er vigtigt, vi får taget debatterne,” siger hun.

Socialt eksperiment
Der bliver blandt andet mere plads til tv om integration i DR1s forlængede primetime.

Eksempelvis ’Gør Danmark dansk’, der går i luften på mandag, og er et socialt eksperiment, der lægger op til en anderledes debat om integration, kulturforskelle og danskhed. I første afsnit flytter en gruppe etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund ind i et hus sammen.

’Undskyld vi er her’, der også søsættes mandag, er en dokumentarserie om tre unge piger med downs syndrom, der lever sammen på et bosted for handicappede.

Senere, den 10. september, følger 'Hængt ud på forsiden' - en journalistisk dokumentarserie, der opsøger hovedpersonerne fra de seneste års forsideskandaler.

Programmet 'Mit publikum' har premiere den 12. september og giver indsigt i, hvordan dilemmaer kan håndteres på en god, konstruktiv og nuanceret måde.

I oktober kommer så 'Jagten på evig ungdom' om en gruppe mennesker, der har et fælles ønske om at se yngre ud.

 

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs