MediaWatch

Radio 24syv ikke truet af Berlingske Media-salg

Mange af Berlingske Medias aktiviteter går en usikker fremtid i møde ved et muligt salg, men ikke Radio 24syv, vurderer fagfolk.

Den siddende regering var en arg modstander af etableringen af Radio 24syv. Man forlod endda medieforhandlingerne i 2010 på grund af radioprojektet.

Det endte med, at Berlingske Media og People Group fik tildelt sendetilladelsen i det fælles selskab, Berlingske People.

Spørgsmålet er nu, om radiokoncessionen på ny kommer i spil ved et eventuelt salg af Berlingske Media - og måske især ved et opsplittet salg af aviskoncernen.

Hverken Socialdemokraterne eller De Radikale vil i dag kommentere på den udsigt og hvorvidt de nuværende mediepolitikere kunne være fristet til at lukke radioen ned og f.eks. give frekvenserne retur til DR, hvis koncessionens status og fremtid pludselig bliver usikker i en lang salgsproces.

Professor Anker Brink Lund, CBS, bringer i dag emnet på bane i sin en klumme i Berlingske. Han skriver, at uanset hvem der måtte købe Berlingske-koncernen, vil papiravisen Berlingske efter alt at dømme blive videreført i nogenlunde samme skikkelse som nu. Noget lignende vil gøre sig gældende for Radio24syv.

24syv har penge med sig
Medieforsker Per Jauert, Århus Universitet, har også svært ved at forestille sig dramatik om koncessionen ved et eventuelt salg af Berlingske.

“Skulle en ny ejer af Berlingske ville afhænde sin andel - hvad der er ret usandsynligt, da 24syv drives for offentligt tildelte midler - kan People Group enten overtage hele selskabet - eller inddrage en ny medejer, jf. sendetilladelsen § 47,4. Det er da Radio og tv-nævnet som skal afgøre, om det nye konstruktion kan videreføre selskabet ud fra de givne betingelser i sendetilladelsen,” siger han og påpeger, at Berlingske People A/S også kan vælge at overdrage tilladelsen til helt nye ejere.

Det bekræfter formanden for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig, der ikke ønsker at kommentere på mulige fremtidsscenarier. Han siger dog:

“Der er intet i vejen for overdragelse af en juridisk enhed således, at FM4-sendetilladelsen glider over i andre selskaber, blot skal nævnet godkende ny ledelse og bestyrelse. Der er ingen grund til at spekulere over politikernes motiver, for de har ingen råderet over radiokoncessionen,“ siger han.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs