Regerings-ultimatum til oppositionen: Drop TV 2-salg

Regeringen meddelte i fredags V og K, at oppositionen skal droppe alle ideer om at privatisere TV 2, hvis de ønsker at indgå i et nyt medieforlig.
Per Fanefjord Laursen

Medieforhandlingerne gik så småt gang allerede i fredags. Der var tale om et slags opvarmningsmøde mellem både regering og oppositionen.

Planen er, at der indledes forhandlinger i begyndelsen af september, og ifølge MediaWatchs oplysninger var mødet mere et introduktionsmøde, hvor oppositionen fik at vide, at de kan møde op til egentlige forhandlinger den 3. september, hvis de på forhånd er parate til at acceptere, at alle planer om at privatisere TV 2 skrottes en gang for alle.

Kan V og K og de andre forligspartere fra maj 2010 acceptere dette, er de velkomne til at møde op til forhandlinger, hvor en nedsættelse af public service-puljen også bliver en kamel, som Venstre og konservative skal være klar til at fordøje.

DR udlægning i spil
Ifølge MediaWatchs kilder har Socialdemokraterne også planer om at introducere DR's nyeste øgede udlægningskrav som en brik i forhandlingerne. De tanker var dog ikke på den Socialdemokratiske agenda, som MediaWatch bragte i sidste uge.

Det afgørende omdrejningspunkt i forhandlingerne bliver, hvorledes den overskydende licens skal bruges; suppleret af det beløb der kan frigives, hvis man sænker eller helt afskaffer puljen.

Kun embedsmændene kender de faktiske beløb, men den overskydende licens menes at udgøre op mod 100 mio. kr, mens hele Public Service Puljen er på 25 mio. kr.

Regeringens udspil
Socialdemokraternes medieordfører kom regeringens tanker et skridt nærmere dagen før introduktionsmødet, da han i torsdags åbnede TvFestival med at præsentere regeringens mediepolitiske agenda.

Foruden en styrkelse af tv-produktion til børn og unge er fokusområderne:

- Mindre detailregulering af DR, TV 2 og TV 2-regionerne,
- Fortsat styrkelse af de regionale TV 2 stationer, der skal sikres bedre muligheder for at øge kvaliteten på deres 24-timers kanaler.
- Genindførelse af ”sportslisten”. Dvs. at vigtige sports- og kulturbegivenheder i størst muligt omfang skal kunne vises på store, landsdækkende tv-kanaler.
- Flere transmissioner fra ballet, opera og skuespil på Det Kongelige Teater, så flere danskere kan få glæde af nationalscenen.
- Stærkere satsning på dansk musik i public service-fladen
- Fortsættelse af arbejdet med at sikre bedre mulighed for at købe tv-kanaler enkeltvis og frit vælge tv-distributør.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også