MediaWatch

21News: Gode takter men i standard indpakning

‘21’eren på News’ er navnet på TV 2 News’ nye nyhedsflagskib i aftentimerne, der gik i luften for første gang i aftes. Kort tid efter DR meddelte, at man flytter TV-avisen til kl 21.30 for at åbne og strække DR1's primetime, annoncerede TV 2 News, at man vil indsætte en nyhedsblok kl. 21.00 i TVA's mangeårige timeslot.

‘21’eren på News’ er navnet på TV 2 News’ nye nyhedsflagskib i aftentimerne, der gik i luften for første gang i aftes.

Kort tid efter DR meddelte, at man flytter TV-avisen til kl 21.30 for at åbne og strække DR1's primetime, annoncerede TV 2 News, at man vil indsætte en nyhedsblok kl. 21.00 i TVA's mangeårige timeslot.

Den plan blev så eksekveret i går med den nytiltrådte Michael Kamber som anchor-vært. Målsætningen er ikke svær at gennemskue: News vil samle hjemløse DR1 seere op med en samlet nyhedsoversigt kl. 21.00, den dag TVA flytter. Hvornår det sker, holder DR tæt til kroppen.

Kan '21’eren på News' så gøre sig håb om at suge nogle seere op, når TV-avisen pludselige en dag udebliver kl. 21.00, og ca. 600.000 seere klikker rundt med fjernbetjeningen?

Flad indpakning
Lad os begynde med det letteste. Giver 21’eren en fornemmelse af, at man ser ser et nyhedsflagskib - er indpakningen, som studie og grafisk udtryk, linet op, så man føler sig i selskab med dagens vigtigste nyhedsopdatering? Nej, det er den ikke. Bortset fra en særlig 21’eren grafisk effekt, ligner fladen stort set en almindelig News aften.

Det er en skam. Flagskibet bør emme mere af kvalitets 'newsroom look' indpakning. Jeg ved godt, at News kan have svært ved at magte at stille et særligt studie til rådighed til denne ene time, men måske kan man udnytte lyssætning og nogle grafiske fif til at markere, at her er noget særligt.

Stort set sin egen
Er 21’erens nyhedspriotering et brugbart alternativ? Baseret på én aften, så ligner det et rimeligt bud for en stor del af seerne, vil jeg tro.

21’eren er stort set sin egen udsendelse med egne historier, egne vinkler på dagens nyheder og længere interviews. Har man set News henover dagen, vil en hel del citater og vinkler dog være “genudsendelser”. Fair nok, programmet er en hoved-nyhedsopdatering.

21’eren rummede også tre tunge nye indslag. Hele 12 minutter som tophistorie om, hvordan norsk politi ikke håndterede terrorsituationen den 22. juli sidste år godt nok. Dertil en længere blok om den officer, der har været i retten, anklaget for at sende sine soldater ind i et minereret område. Grundigt og oplysende - men stadig i standard News indpakning.

Pudsigt oplæg
'21'eren på News' skal naturligvis ikke ligne TVA. Det rækker ressourcerne heller ikke til. News gjorde en dyd ud af at være anderledes. Programmet introducerede et langt politisk indslag, der tog udgangspunkt i en noget pudsig meningmåling: Hvilken partileder vil du helst have hjem til middag.

Temmelig fjollet, mente Johanne Schmidt-Nielsen (EL), men det lykkedes Michael Kamber at få et fyldigt og spændende indslag ud af oplægget med Hans Engell og Johanne Schmidt-Nielsen om den aktuelle politiske form blandt partilederne.

Timen blev afrundet med sport, som man skal og til allersidst en fem minutters finans-opdatering.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs