MediaWatch

Global: Murdoch-advokater frygter ny eskalering af aflytningsskandale

Aflytningsskandale kaster nye dønninger

Aflytningsskandale kaster nye dønninger
Ledelsen i Murdoch's News Corporation kan ifølge The Guardian stå overfor anklager og sigtelser for pligtforsømmelse. Murdochs advokater frygter derfor en eskalering af aflytningsskandalen, hvis der sker en kriminalisering af diverse mediers bestyrelser, hvor der også sidder Murdoch familiemedlemmer. En politiundersøgelse kan risikere at påvirke myndigheden Ofcoms opfattelser af, hvorvidt News Corp-ansatte er passende repræsentanter for branchen. Det kan lægge gift for Murdochs ejerskab af broadcast-sendetilladelser i Storbritannien.

Hotmail har aftjent sin værnepligt
Microsoft lancerer en ny mailtjeneste under brandet Outlook. Det sker samtidig med, at Hotmail udfases løbet af 2013, melder Bloomberg ifølge kampanje.com. Hotmail er med 324,2 millioner unikke brugere fortsat er den mest benyttede web-baserede e-mail i verden, men den taber terræn overfor Googles Gmail og Yahoo.

The Daily fyrer
Det godt hypede tabletmedie, The Daily, der blev lanceret i 2011, vil afskedige omkring en tredjedel af sine 170 ansatte, skriver NY Times. Fyringerunden sker som led i News Corporations plan om at udskille publishing-delen i et selskab, der holdes adskilt fra de langt mere indtjenende entertainment aktiviteter.

Twitter-straf gav bagslag
Twitter, der ellers prises for en udstrakt grad af anonymitet og ytringsfrihed, røg uklar med sine brugere, efter det søndag lukkede en britisk journalists profil. Journalisten Guy Adams, der skriver for The Independent havde tweetet klager over NBC’s OL-dækning og havde blandt andet delt en e-mailadresse på chefen for NBC Olympics. Det fik NBC til at klage og Twitter til at lukke Adams’ profil. Men tirsdag begyndte bade Twitter og NBC at undskylde, at man havde lukket profilen, der blev genaktiveret, skriver New York Times.
Brugerne har også hæftet sig ved, at NBC og Twitter har indgået OL-partnerskab. Nogle brugere har kaldt begivenheden et skelsættende øjeblik for Twitter, der anklages for at føje en forretningspartner. Og Twitter-brugerne er ikke gået stille med kritikken. Ifølge analysefirmaet Topsy, der måler Twitteraktivitet, blev hashtag’et #NBCFail (der markerer kritisk af NBC’s dækning) nævnt 32.000 gange og @GuyAdams blev nævnt 14.000 gange på 24 timer.
 

Film- og tv-indtjening falder for Time Warner
Årets andet kvartal har været skuffende for medie- og underholdningsgiganten Time Warner, skriver Reuters. Omsætningen i film- og tv-underholdning faldt med 8 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvor Time Warner lancerede både en ny ’Harry Potter’-film og opfølgeren til polterabend-filmen ”The Hangover”. Også i mediedelen af koncernen, der blandt andet udgiver Time og Sports Illustrated, så det deprimerende ud. Omsætningen faldt med 9 pct., da Time Warners titler tabte annonce- og abonnementsomsætning.
Et lyspunkt var, at koncernens tv-netværk klarede sig bedre og omsatte for 4 pct. mere end i 2011. Det er især kabel-netværket HBO, der har trukket flere abonnenter.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs