MediaWatch

Canal8 udløser ikke prisstigning hos YouSees bedste kunder

Den nye Canal8 Sport, der lanceres den 13. august, presser sig ind på det tætpakkede tv-marked – og hos YouSee – med nonstop sportsdækning, herunder Superligakampe; dog kun de lidt mindre seerattraktive opgør.

Den nye Canal8 Sport, der lanceres den 13. august, presser sig ind på det tætpakkede tv-marked – og hos YouSee – med nonstop sportsdækning, herunder Superligakampe; dog kun de lidt mindre seerattraktive opgør.

Canal8 er placeret i YouSees Fuldpakken, men er kun tilgængelig med digital modtagelse. Det betyder, at den ikke behøver skubbe andre kanaler ud, fordi der er rigelig digital plads. Kanalen vil også kunne købes som Ekstrakanal, det vil sige oven på enten Grundpakken eller Mellempakken, for 20 kr. pr. måned.

”Med Canal8 samler vi nu endegyldigt al den interessante sport, så alle med en Fuldpakke kan se det hele uden dyre tilkøb. Det gælder også Superligaen, som ellers var i fare for at blive splittet yderligere op, så nogle kampe kun ville blive vist som ”highpay”,” siger vicedirektør Ulf Lund med reference til, at en række Superliga-kampe i den kommende sæson oprindeligt kun ville blive vist på C More’s dyrere betalingskanaler.

Nu vil der hver weekend være Superligakampe på TV3+, TV2 Sport, Canal9 og nu også Canal8 fra august.

Canal8 presser ikke prisen
Den pludselig Canal8 lancering er således overraskende smertefri.

YouSee-direktøren påpeger, at kanalen nok er et nyt brand i markedet, men ikke bygger på indkøb af nye rettigheder. Der er kun er tale om en omfordeling af de eksisterende rettigheder, der tidligere blev vist på C Mores highpay kanaler. Derfor er en ny Canal8 heller ikke en alvorlig økonomisk faktor i forholdet mellem rettigheder, tv-kanaler og distributører.

”Derfor er vi ikke bange for, at Canal8 vil øge prispresset på de dyre fodboldrettigheder. Af samme grund får lanceringen af Canal8 heller ikke umiddelbart nogen betydning for prisen på vores Fuldpakke,” siger Ulf Lund.

Canal 9 vs. Canal8
Canal8 Sport byder på ATP tennis, motorsport, Ultimate Fighting og fodbold fra f.eks. Serie A, Superligaen, Europa League og den hollandske Æresdivision. Rettigheder, der tidligere kun kunne ses på betalingskanalen CANAL+ Sport.

Canal8 Sport er en del af C More Entertainment-familien, der i Danmark blandt andet også står bag underholdningskanalen Canal9.
Mens Canal8 Sport bliver en rendyrket sportskanal, skal Canal9 blive i rollen som en bred underholdningskanal, hvor man dog også fremover vil kunne støde finde de største kampe fra f.eks. Superligaen side om side med film, serier og dokumentar.

Udover YouSees Fuldpakke, fås Canal8 Sport også hos TDC Home Trio og hos Canal Digital, mens der stadig forhandles med de øvrige danske operatører.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs