DR’s børneplaner får branche-ris - og ros

Der er ros til DR for at tage initiativ til at målrette deres tv-udbud mod samfundets yngste, men spørger man en række branchefolk, der alle har erfaring inden for børne-tv, udtrykkes der skepsis over for, hvordan de ambitiøse børnetilbud skal finansieres. Det skriver Politiken.
MediaWatch

Der er ros til DR for at tage initiativ til at målrette deres tv-udbud mod samfundets yngste, men spørger man en række branchefolk, der alle har erfaring inden for børne-tv, udtrykkes der skepsis over for, hvordan de ambitiøse børnetilbud skal finansieres. Det skriver Politiken.

DR har tænkt sig at bede om 40 millioner kroner til det formål at styrke tv for børn og unge. Spørger man Mariella Harpelund Jensen, der er formand for Børnemedie Tænketanken, og som står bag DR-børneserien ’Barda’, kommer det til at koste minimum 20 mio. kr. om året at finansiere DR’s planer.

”Hvis der ikke kommer flere penge, skal de stakkels redaktører fremover bare smøre fyldet endnu tyndere ud,” siger Mariella Harpelund Jensen, som dog glæder sig over nyhederne til børn, og at de mindste nu får deres helt egen kanal.

Sebastian Klein har mere end 15 års erfaring inden for børne-tv, og han synes også det er fantastisk, at der nu kommer to nye børnekanaler. Men også han udtrykker skepsis over for, hvordan det hele skal finansieres.

”Vi er nødt til at vide, hvad vi vil med dem. Jeg tvivler på, at der er sat penge nok af, for det kræver rigtig mange timers børne-tv at fylde to kanaler," siger han. Sebastian Klein har tidligere udtykt kritik over den nuværende børnekanal, som han har kaldt et "tilbageslag for dansk børne-tv."

Ifølge Signe Lindkvist, der er tidligere kanalchef for Ramasjang, handler det om at omprioritere.

”At bede om 40 mio. kr. og tro, at man kan lave en helt ny kanal for det, er utroligt naivt. Problemet med dansk børne-tv er, at der ikke længere sker talentudvikling. Det løser man ikke ved at give dem en ny platform. DR har masser af penge, det er bare spørgsmålet, om man vil have et underholdningsorkester, transmittere fra en kongelig dåb ligesom alle de andre, eller om man vil prioritere at lave noget ordentligt børne-tv,” siger Signe Lindkvist.

Gammelt ønske
DR’s børneplaner går ud på, at splitte den nuværende børnekanal Ramasjang op i to – en DR Lille Ramasjang til de 3-6-årige og en opgraderet udgave af DR Ramasjang til de 6-12-årige.

Og når DR fremlægger de planer, er det resultatet af et længerevarende opråb fra flere nøglepersoner i branchen om mere kvalitets-tv til børn i Danmark.

Mogens Jensen fra Socialdemokraterne har tidligere udtrykt ønske om at få børne-tv for bordet, når der skal forhandles medieforlig. Ligeså stiftede Mariella Harpelund sammen med Signe Lindkvist Børnemedie Tænketanken tilbage i begyndelsen af sidste år, for at få mere fokus på emnet, mens den daværende redaktør for Tv-festival, Kirstine Vinderskov, ved sidste festival pointerede vigtigheden af at prioritere børnene. 

- CT

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også