MediaWatch

Bladkompagniet overtager Interpress Danmark

Bladkompagniet bliver Danmarks største distributør af internationale aviser og magasiner efter overtagelse af Interpress Danmark.

Dagbladsdistributøren Bladkompagniet overtager 30. april 2012 Interpress Danmark fra norske Reitan Gruppen og bliver dermed Danmarks førende distributør af internationale aviser og magasiner, lyder det i en pressemeddelelse.

Bladkompagniet, der er ligeligt ejet af JP/Politikens Hus og Berlingske Media, fortsætter dermed udbygningen af magasindistribution, som i stigende grad supplerer distributionen af dagblade.

Interpress Danmark har mere end 1.500 titler i sit sortiment og en årlig omsætning på 65 mio. kroner baseret på løssalgsdistribution af internationale aviser og magasiner til ca. 1.200 løssalgsforhandlere i Danmark.

”Vi ser et godt strategisk match mellem de to forretninger, og da vi fortsat har ambitioner om at vokse, ser vi et stort potentiale i at gøre Interpress Danmark til en del af Bladkompagniet,” siger Christian Lanng Nielsen, adm. direktør i Bladkompagniet, i pressemeddelelsen.

Parterne har aftalt, at købsprisen ikke offentliggøres. Efter overtagelsen vil Interpress Danmarks aktiviteter og ansatte i Brøndby blive flyttet til Bladkompagniets faciliteter i Rødovre.

Bladkompagniet omdeler årligt 113 mio. aviser og magasiner til private husstande og virksomheder. Derudover distribuerer Bladkompagniet 100 mio. stk. magasiner og aviser til ca. 6.000 løssalgsforhandlere i hele Danmark. Selskabet havde i 2011 en omsætning på 691 mio. kr.

- TBC
 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs