MediaWatch

Global: Condé Nast køber indkøbs-app

 

 

Condé Nast køber digital huskeliste
Den amerikanske magasingigant Condé Nast kan nu krydse endnu et teknologisk område af på selskabets ”to do”-liste. Condé Nast har nemlig købt Ziplist, som er en digital og mobil huske-service, der bl.a. laver indkøbs- og opskriftslister ud fra indhold, forbrugerne finder på nettet. Det skriver New York Times. Detaljerne i aftalen er ikke offentliggjort, men det er meningen, at Ziplist skal bruges i forbindelse med Condé Nasts mange online-forbrugermagasiner.

Instagram skal give FB mobilt fodfæste
Hvad fik Facebook til at lægge en milliard dollar for et lille firma med 13 ansatte og ét produkt - app'en Instagram? Svaret er 35 mio. mobil-brugere, som Instagram har genereret på 18 måneder, skriver Financial Times-redaktør Richard Waters på Ft.com.
"Selvom Facebooks egen app bruges af hundreder af millioner af mennesker, er Facebook ikke skabt med mobilen i tankerne. En kompleks web-service kan ikke konkurrere med den enkelthed og lethed en specialbygget app som Instagram bygger på," skriver Richard Waters. Udfordringen for Zuckerberg & Co. bliver nu ifølge redaktøren at bevare Instagrams app-dna og samtidig bruge den til at vinde nyt Facebook-land.

Fox News fyrer muldvarp
Muldvarp med kort karriere. Sådan kan man godt opsummere en historie fra den konservative amerikanske tv-kanal Fox News. Her fik en medarbejder i dag sparket, efter at han - Joe Muto – siden tirsdag havde berettet om livet bag kameraet på tv-stationen. Det skriver MSNBC. Joe Muto, der var assisterende producer på det stærkt holdningsprægede The O’Reilly Show, havde skrevet kommentarer om bl.a. toiletkulturen på Fox News og postet det på forskellige sociale medier.

Sådan vil Tumblr tjene penge
Blog-universet Tumblr løfter nu lidt af sløret for, hvordan det sociale medie vil kapitalisere på sine mange brugere. Tumblr-chef, David Karp, fortæller AdAge, at man bl.a. vil genindføre betaling på brugere, der ønsker deres blogs fremhævet, ligesom selskabet overvejer muligheder for at tjene penge på virksomheder, der bruger Tumblr til at promovere dem selv.

Guardian på Google Current
The Guardian har taget Googles nye app, Current, til sig, der netop er blevet lanceret i England og resten af verden. Current blander nyheder, kommentarer, sport, teknologi og kultur m.m. fra et givent medie, formidlet i et "swipeable" magasin-format, samt videoer og har samtidig en indbygget oversættelses-funktion - af ukendt kvalitet! - så artiklerne kan læses på flere forskellige sprog.

Spears i X Factor-sædet
Mens X Factor kan være en saga blot på DR1, opruster tv-showet i USA. Manden bag formatet, Simon Cowell, har forhandlet betingelserne på plads for, at den 30-årige amerikanske sangerinde Britney Spears kan sætte sig i et af dommersæderne. Løn: 15 mio. dollar om året - den højeste dommerbetaling nogensinde i reality-tv ifølge E Online. Det skriver The Guardian.

- TBC, LR

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs