MediaWatch

Strøm: DR1 prøver at bremse skaden

DR varmer op til en styrkelse af DR's hovedkanal. Ledelsen vil sikre DR1's gennemslagskraft, stoppe de sivende seereandele og sørge for, at danskerne opfatter nyheder på DR1 som de bedste. Derfor revitaliseres DR1 til sommer herunder en styrkelse af nyhederne på kanalen. Der er planer om mere breaking news og live-dækningen, og som et led i relanceringen flytter TV Avisen fra kl. 21.00 til 21.30, samtidig med at nyhedsområdet tilføres flere ressourcer.

DR varmer op til en styrkelse af DR's hovedkanal. Ledelsen vil sikre DR1's gennemslagskraft, stoppe de sivende seereandele og sørge for, at danskerne opfatter nyheder på DR1 som de bedste.

Derfor revitaliseres DR1 til sommer herunder en styrkelse af nyhederne på kanalen. Der er planer om mere breaking news og live-dækningen, og som et led i relanceringen flytter TV Avisen fra kl. 21.00 til 21.30, samtidig med at nyhedsområdet tilføres flere ressourcer.

Det ligner et frontalangreb på TV 2's primetime og hele styrkeforholdet TV2 og DR1, som kan blive smertefuldt?

“Jeg ser det ikke så meget som et frontalangreb på TV 2, men mere som en strategi for DR i forsøg på at bremse deres sharefald,” siger programdirektør Palle Strøm til MediaWatch.

“Om det vil indvirke på vores share, vil tiden vise. Det er jo lidt dobbelt for os, fordi vi har brug for et relativt stærkt DR1, for at stække vores kommercielle konkurrenter, så jeg er overordnet positiv nysgerrig ved omlægningen,” siger Palle Strøm, der finder DR's timing interessant, fordi konkurrencen i lige netop 21.30 ‘båndet’ er spidset til i denne sæson. Indtil i år var det det sidste bånd i primetime, hvor man kunne ligge lidt i 'læ'. I år har TV3 eksempelvis rykket sit skyts ned fra til kl. 21 og 21.30 i forsøg på at slå SBS’ 'Big Brother' satsning.

DR1's ændringer træder i kraft efter sommer.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs