MediaWatch

Mecom maner til ro om Edda-spekulationer

Mecom-ledelsen har udsendt en beroligende pressemeddelelse efter artikel i Financial Times om, at salget af Edda Media undersøges af norske myndigheder.

Historien om, at de norske konkurrencemyndigheder skal godkende Mecoms salg af Edda Media til A-pressen i Norge er nået til Financial Times.

I artikles sås der tvivl om, hvorvidt salget kan godkendes, idet A-pressens oplagsandel på det norske marked på nuværende tidspunkt står til at blive for høj med opkøbet af Edda Media.

"Pressespekulationerne" fik i dag Mecom til at udsende en meddelelse, der skal have en beroligende effekt på investorerne.

Her understreges det, at Mecom allerede i meddelelsen om salget gjorde klart, at det skulle godkendes af såvel aktionærerne, hvilket det er blevet med stort flertal, samt at det skal gennemgås af de norske konkurrencemyndigheder og af medietilsynet, selvom sidstnævnte ikke skal godkende salget.

"Diskussionerne med begge de norske tilsynsmyndigheder, der ledes af A-pressen, er fortsat venlige og konstruktive," skriver Mecom i meddelelsen, hvor det tilføjes, at man fortsat forventer, at handlen godkendes.

Fra konkurrencemyndigheden lød det allerede i sidste uge, at en godkendelse først kunne være klar senest i juni.

Hvis A-pressens opkøb af Edda Media skal godkendes kræver det formentlig, at A-pressen frasælger nogle aviser for ikke at få for højt et samlet oplag i forhold til, hvad de norske regler kræver.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs