MediaWatch

Julian Assange bliver vært på eget tv-show

Wikileaks-stifteren lancerer nu hans eget tv-show, hvor han vil interviewe politiske nøglefigurer.

Stifteren af Wikileaks, computerhackeren Julian Assange, bliver nu vært på hans helt eget tv-show, hvor han vil interviewe markante, politiske karakterer. Det skriver Wikileaks i en pressemeddelelse.

Julian Assange er blevet berømt og berygtet for sin markante personlighed og holdninger. I flere biografier portrætteres han som en egocentreret mand med ekstremt storhedsvanvid, ligesom han selv har udtalt, at voldtægtsanklagerne i mod ham er et påskud fra amerikansk side for at få ham udleveret til landet, med retsforfølgelse for øje. Det er også blevet diskuteret, om Julian Assange stiftede Wikileaks for de politisk visionære holdninger, eller om det mere var for at skabe opmærksomhed og postyr om hans karakter. Det nye tv-show vil utvivlsomt puste til debatten om Julian Assange på ny.

Hverken Julian Assange selv eller Wikileaks oplyser, hvem interviewpersonerne bliver, men i meddelelsen fra Wikileaks står der, at det vil være "store tænkere, revolutionære og politiske nøglefigurer".

Tv-showet bliver sendt fra midten af marts og er en serie af 10 halvtimes-udsendelser. Programmet vil blive sendt til 600.000 tv-seere, men vil også kunne ses på nettet, så tv-stationen (RT) forventer, at det når endnu bredere ud.

- CT

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs