MediaWatch

Julian Assange bliver vært på eget tv-show

Wikileaks-stifteren lancerer nu hans eget tv-show, hvor han vil interviewe politiske nøglefigurer.

Stifteren af Wikileaks, computerhackeren Julian Assange, bliver nu vært på hans helt eget tv-show, hvor han vil interviewe markante, politiske karakterer. Det skriver Wikileaks i en pressemeddelelse.

Julian Assange er blevet berømt og berygtet for sin markante personlighed og holdninger. I flere biografier portrætteres han som en egocentreret mand med ekstremt storhedsvanvid, ligesom han selv har udtalt, at voldtægtsanklagerne i mod ham er et påskud fra amerikansk side for at få ham udleveret til landet, med retsforfølgelse for øje. Det er også blevet diskuteret, om Julian Assange stiftede Wikileaks for de politisk visionære holdninger, eller om det mere var for at skabe opmærksomhed og postyr om hans karakter. Det nye tv-show vil utvivlsomt puste til debatten om Julian Assange på ny.

Hverken Julian Assange selv eller Wikileaks oplyser, hvem interviewpersonerne bliver, men i meddelelsen fra Wikileaks står der, at det vil være "store tænkere, revolutionære og politiske nøglefigurer".

Tv-showet bliver sendt fra midten af marts og er en serie af 10 halvtimes-udsendelser. Programmet vil blive sendt til 600.000 tv-seere, men vil også kunne ses på nettet, så tv-stationen (RT) forventer, at det når endnu bredere ud.

- CT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs