MediaWatch

Radio- og Tv-nævn nærstuderer Roj-dom

Christian Scherfig, der er formand for Radio- og Tv-nævnet, overvejer om Nævnet skal indlede en sag mod Roj Tv efter dommen i Byretten i dag.

Efter at Roj Tv i dag er blevet kendt skyldig i Byretten for at have propaganderet for den kurdiske oprørsbevægelse PKK, skal Radio- og tv-nævnet tage stilling til, om der også skal føres en sag mod tv-stationen efter fjernsyns- og radioloven. 

Nævnets formand Christian Scherfig understreger dog i en pressemeddelelse, at der ikke er nogen "automatik imellem bedømmelsen efter straffeloven og efter radio- og fjernsynsloven."

Nævnet har siden juni afventet afgørelsen i straffesagen, før det ville tage stilling til en eventuel sag mod Roj Tv. Roj Tv kan dog anke dommen, så sagen slutter ikke nødvendigvis her.

Roj Tv er hidtil gået fri i tre afgørelser fra Radio- og tv-nævnet i 2005, 2007 og 2008, hvor Nævnet ikke mente, at den kurdiske tv-station tilskyndede til had i sine udsendelser.

Radio og tv-nævnet har en tilsynsforpligtelse over for alle tv-stationer i Danmark, herunder Roj Tv, som er registreret satellitstation med uplink.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs