MW-læsere: Uffe Elbæk tog årets jobhop

Det er med god grund, at mediebranchen – hele 34 procent af MediaWatch-læserne - mener, at årets kraftspring på karrierestigen var den nye kulturministers entré på den mediepolitiske scene.
Per Fanefjord Laursen

Det var valgets helt store overraskelse, at den alternative kulturpersonlighed Uffe Elbæk blev valgt til folketinget og prompte indsat på kulturminister posten – allermest for ham selv, har han udtalt.

Det er med god grund, at mediebranchen – hele 34 procent af MediaWatch-læserne – mener, at deres nye minister leverede årets karriere kraftspring. Uffe Elbæk stillede diskret op til valg på Amager, og båret af den radikale medvind endte han i løbet af få uger i ministerstolen.

Set med mediebranche øjne er den nye minister meget forskellig fra forgængerne, også den seneste radikale af slagen, Elsebeth Gerner Nielsen.

Uffe Elbæk er blandt andet en af initiativtagerne til det kulturelle iværksættermiljø Frontløberne, kulturudvekslingsprojektet Next Stop Sovjet - og ikke mindst den danmarksberømte uddannelse KaosPiloterne.

”Uffe Elbæk er et søgende og eksperimenterende menneske, og jeg er sikker på at han elsker alle slags medier, og forbruger både de gamle medier, og de nye medier på nye digitale platforme. Han er radikal, men ikke kulturradikal,” sagde en faglig ven i et MediaWatch-portræt. En grim ridse i lakken var dog, at ministeren ikke ejede et tv.

Hvor søgende og radikal han er - når han har været i hænderne på embedsmændene i nogle måneder - vil vise sig i 2012, hvor den nye minister skal løse to opgaver: Et bredt forlig i foråret om en revision af mediestøtten, og - muligvis – en genforhandling af det smalle medieforlig fra 2010.

Kritikken tav
Selv de mest forbitrede kritikere af Per Stigs FM4-udbud tav for en stund, da Radio 24syv i forsommeren meddelte, at radioens programflade skulle tegnes af herrerne Michael Bertelsen og Mads Brügger, der forlod DR for at udvikle reportager, satire, kultur, debatter, magasiner, som 24syv skulle byde på, når den ikke sender hard news.

Den søgende Mikael Bertelsen og den diabolske Mads Brügger bringer et unikt 'medie-dna' til den nye 24syv, lød vurderingen i branchen, da MediaWatch forhørte sig.

Kritikken kom tilbage, da radioen gik i luften. For meget løs ordskvalder og intet flow. Men de to mediemænds skifte til privat talkradio, synes 21 procent er årets jobhop.

Embedsmand i hjørnekontoret
Ingen var i tvivl om, at Tøger Seidenfaden var alvorlig syg, men det kom alligevel som et chok, da han i en ung alder afgik ved døden i januar 2011. Efter noget tid begyndte mediebranchen at spørge sig selv over frokostbordene, hvem som kunne og turde indtage hjørnekontoret på Politiken efter Tøger.

Det blev Bo Lidegaard, der blev udnævnt til ansvarshavende chefredaktør for Politiken i april. Det uventede karriereskifte - fra departementsråd i statsministeriet – indkasserer en tredjeplads (14 procent) på listen over bemærkelsesværdige jobskifte ifølge MediaWatchs afstemning.

Årets jobhop i 2011:

 


 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også