BetFair: Vent med de springende champagnepropper

Der kommer en vis annoncevækst fra spillerudbyderne i begyndelsen af 2012, men mange faktorer taler imod mærkbar varig vækst, spår Peter Weinreich, BetFair.
Per Fanefjord Laursen

Der kommer annoncevækst fra spillerudbyderne i begyndelsen af 2012, men meget taler imod varig vækst, advarer landechef Peter Weinreich, BetFair.

Peter Weinreich kom til BetFair for to år siden og har en fortid på seks år hos Danske Spil og før da fire år hos Berlingske og Søndagsavisen.

Modsat konkurrenten Unibet er BetFair-chefen skeptisk over for prognoser om, at annoncemarkedet vil rulle sig i nye penge i 2012, som følge af liberaliseringen af spillemarkedet. Det har flere mediabureauer ellers spået.

God grund til skepsis
Set fra hans stol er der flere årsager til at være skeptisk. Ikke mindst at spiludbyderne har annonceret i danske medier i årevis og har haft adgang til langt de fleste relevante medier.

“Det er ikke breaking news for BetFair rent mediemæssigt. Mod stigende dansk markedsengagegment tæller også, at vi per 1. januar beskattes langt højere end hidtil, hvilket alt andet lige forringer vores investering på det danske marked,” siger han og mener ikke, det er et utænkeligt scenario, at de internationale virksomheder vælger at allokere en del af marketingbudgettet til andre regioner.

“Husk også, at der kommer færre udbydere på det regulerede marked. Vi ved, at nogle spiludbydere er i færd med at trække sig ud af markedet," vurderer han.

Endelig åbner liberaliseringen for samarbejder med sportsforeninger og klubber, som vil forsøge at gøre indhug i de budgetter, der hidtil er blevet investeret i medieindkøb.

"Så der er rigtig mange ting, der taler imod en vækst, selv om der formentlig vil komme en positioneringskamp i 1. halvår af 2012.”

Digital høst
Peter Weinreich spår dog mærkbar vækst for de digitale platforme. Medier skal huske, at betting-firmaer om nogen kender Cost-Per-Order - altså præcis hvor mange penge, de vil investere i at tiltrække én kunde.  De er meget bevidste om, hvad en kontakt må koste. Det er godt for digitale medier.

Muligheden for at benytte TV 2-hovedkanalens slagkraft er vel fristende for betting-selskaber?

“Det er klart, at TV 2 kan give en bredere og hurtigere dækning end vores hidtidige tv muligheder hos primært SBS og TV3. Når det så er sagt, sidder TV 2 hovedkanalen ikke på særlig mange relevante sportsrettigheder - dog er TV 2 højakuel med EM-fodbold til sommer.”

Adgang til at trække trafik til egne sites fra de helt stor danske avissites, må friste da spilleudbydere?

“Vi har annonceret hos JP/Politiken og Berlingske i mange år. Det er begrænset, hvad der er ændret på den front.”

Medier bliver selv spiludbydere
Peter Weinreich forventer til gengæld andre konsekvenser på mediemarkedet end eksplosive annonceindtægter. Ekstra Bladet, Berlingske, Bonnier m.fl. vil træde ind på spillemarkedet i forskellige afskygninger og forsøge at kopiere MTG’s danske succes med Bet24, tror han.

“Det vil næppe lykkes for alle, men det giver mening for dem at forsøge, da de er pressede på deres øvrige forretningsområder.”

Peter Weinreich tror, at medierne især vil indgå samarbejder og derigennem blive spiludbydere. Spørgsmålet er, om det er en faktor der dæmper annonceringslysten hos spillebydere.

“Om det kommer til at koste dem annoncekroner er svært at spå om, for selv om man som udgangspunkt ikke ønsker at lægge sit marketingbudget hos en konkurrent, så har MTG trods deres ejerskab af Bet24 haft masser af spilannoncering.”

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også