Vesterløkke: Afskedigelser på vej

Allerede i næste uge vil processen omkring kommende nedskæringer på Ritzau blive sat i værk, siger adm. dir. Lars Vesterløkke, der beklager JydskeVestkystens farvel.

Forretningsgrundlaget under nyhedsbureauet Ritzau ser om ikke ud til at smuldre, så forandre sig kraftigt, efter først Berlingske Media, så Bornholms Tidende og senest JydskeVestkysten, der er ejet fifty-fifty af Berlingske Media og Den Sydvestjydske Venstrepresse, har opsagt samarbejdet med bureauet.

"Det er beklageligt, at JydskeVestkysten også har valgt at opsige deres aftale. Det kommer et ikke som den store overraskelse, fordi JydskeVestkysten er ejet 50 pct. af Berlingske, så det er en risiko, vi har set, men det ændrer ikke på, at vi selvfølgelig er kede af, at de gør det," siger Lars Vesterløkke, adm. direktør for Ritzaus Bureau.

Hvad konsekvenserne konkret bliver for Ritzau, er endnu for tidligt at sige, men bestyrelsesformand Erik Bjerager har varslet "omfattende økonomiske besparelser" fra næste år. Ifølge Lars Vesterløkke vil processen omkring de kommende afskedigelser blive sat i gang allerede i næste uge - hvor mange stillinger der er i spil, vil han dog ikke ind på.

"Det er noget, vi skal drøfte med samarbejdsudvalget. Vi har drøftet en køreplan for processen, og den vil blive sat i gang i næste uge," siger Lars Vesterløkke, der derudover skal i gang med at omlægge strategien for de kommende år.

"Vi mister noget omsætning fra næste år, og det skal vi nu have lagt en plan og strategi for. Vi er i gang med en plan for 2012 og frem, og den arbejder vi videre med. Situationen er anderledes nu, det stiller nogle nye krav til os, men giver os forhåbentlig også nogle nye muligheder forretningsmæssigt," siger Lars Vesterløkke.

Også bestyrelsesformand Erik Bjerager har luftet, at Berlingske Medias udtræden kan åbne for udvikling af nye forretningsområder,  f.eks. et billedbureau, fordi Berlingske Media "har været den ejer, der har lagt flest hindringer i vejen for at Ritzau kunne udvikle sig på nye forretningsområder". I ejerkredsen er det i øjeblikket til diskussion, om Ritzau skal omdannes fra et I/S til et A/S, sådan som Sveriges nationale nyhedsbueau, TT, med succes er blevet.

Selvom Ritzau på kort tid har mistet tre kunder og kan se frem til øget konkurrence, når Berlingske Media og JydskeVestkysten i fællesskab etablerer et alternativ til Ritzau, ser direktøren ikke udviklingen som begyndelsen på enden for bureauet.

"Det kan jeg ikke forestille mig. Jeg håber, det vil være en ny begyndelse."

JydskeVestkystens beslutning er ikke kommet som den store overraskelse - forventer du, at flere vil opsige deres aftale, inden deadline i morgen?

"Det kan jeg ikke kommentere på."

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også