MediaWatch

Plummer får mere end to års løn

Kenneth Plummers fratrædelsesordning giver ham tæt på 7 millioner kroner. Beløbets størrelse møder undren på Christiansborg.

Kenneth Plummers stop som generaldirektør bliver en dyr omgang for DR, der kommer til at betale to års fuld løn inklusiv pension og bonusordning. Alt i alt får Plummer næsten syv millioner kroner, skriver B.T.

De mediepolitiske ordførere fra begge fløje i folketinget ser med skepsis på beløbets størrelse, og opfordrer DR’s bestyrelse til at se på, hvordan kontrakterne udformes.

”Jeg synes, det er helt ude i skoven, at man skal have så stort et beløb for at fratræde sin stilling som generaldirektør. Jeg kan ikke forstå, at det skal være nødvendigt at have så attraktiv en fratrædelsesordning for at tiltrække en kompetent generaldirektør,” siger de konservatives medieordfører Rasmus Jarlov til B.T. Også Venstre og Socialdemokraternes medieordførere udtrykker undren over størrelsen på Kenneth Plummers ’gyldne håndtryk’.

Fratrædelsesordningen er del af den kontrakt, Kenneth Plummer underskrev, da han i 2005 tiltrådte stillingen i DR.

- SF

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs