Rohde: P2-lukning ikke besværet værd

Det er et højrisikofyldt politisk spil at tage P2 fra DR, mener Jens Rohde (V).
Per Fanefjord Laursen

Jens Rohde, der tidligere har været medieordfører for Venstre og nu er europaparlamentariker for samme parti, advarer mod den lytterballade, regeringen vil få med sit forslag om at tage P2-frekvenserne fra DR for at skabe en privat konkurrent til P1.

Udsigten til at DR skal af med en radiokanal, har tidligere affødt voldsomme protester fra lytterne, sagde Jens Rohde til P1 Morgen mandag morgen. Det var i 1999, da Jens Rohde var i oppositionen.  

”Det afstedkom ubeskriveligt mange protester og ekstremt vrede lyttere,” siger Jens Rohde til P1 Morgen

Jens Rohde kalder det ”højrisikofyldt politisk spil”, hvis regeringen får gennemført forslaget om at lukke P2 og mener ikke, det er besværet værd politisk. Han anerkender behovet for konkurrence til DR, men finder det ærgerligt, hvis resultatet er, at den klassiske musik på P2 skal spredes på de øvrige DR-kanaler. 

DR burde aflevere P3  
MediaWatch bad efterfølgende Jens Rohde uddybe sine udtalelser til P1 Morgen og give den egentlige baggrund for begivenhederne i 1999, der førte til kritik fra lyttere og kostede Venstre stemmer i meningsmålingerne.

Hvad var optakten i vinteren 1999 til, at DR ikke fik forlænget den 'prøve'-tilladelse, DR havde til at anvende FM4 til P2, som førte til at du som oppositionspolitiker meldte dig ud af medieforligskredsen, og DR ikke fik permanent ejeret over FM4?

"Vi ønskede ikke, at DR skulle have den fjerde kanal. Vi forlangte, at der kom en anden ind. At der blev lavet et udbud, og at DR ikke kunne byde," siger Jens Rohde.

Er det din holdning idag, baseret på den kritik du fik, at DR ikke må miste radiokanaler?

"Jeg vil ikke  tage stilling til den politiske beslutning, Men jeg mener, og sagde også til P1, at  man formentlig kunne skabe større effekt såvel programmæssigt som for den kommercielle sektor som helhed, hvis man tog P4 eller P3. Hvordan P1 har klippet det, ved jeg ikke."

I det endelige forlig i 1999 endte det med, at FM4-frekvenserne kom i udbud i efteråret 2000, og den skønhedskonkurrence vandt DR over syv ansøgere. 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også