TV 2 ØST: Ny radio kan svække os

Hvor finder man 125 mio. kr. til en ny radiokanal? På TV 2 Øst frygter direktør Vagn Petersen, at pengene blandt andet vil blive trukket fra hans licensmidler.
Tine Brødegaard Hansen Per Fanefjord Laursen

Medieledere fra både større og mindre medier er indstillet på at byde på den nye statsstøttede radiokanal, som kan blive resultatet af de pågående medieforligsforhandlinger.

Den mulighed er ikke indtil videre til stede for TV 2-regionerne, og direktør for TV 2 Øst Vagn Petersen, er af samme årsag langt fra begejstret for radio-ideen.

"Jeg er bekymret for de forlydende om, hvor mange licenskroner radiokanalen skal finansieres med. Jeg frygter, at det går ud over de veletablerede public service-medier, blandt andet TV 2-regionerne, som jeg kommer fra," siger Vagn Petersen.

På TV 2-regionernes ønskeliste til medieforliget står ti mio. kr. ekstra til hver region, som siden digitialiseringen af tv-sendesignalet sender en time ekstra. Regionernes andel af licensen er på cirka 428 mio. kr. årligt

"Vi har hele tiden vidst, at det ville være op ad bakke med det krav, men det bliver det især, hvis man kanaliserer så mange penge over i en radiokanal," siger Vagn Petersen.

Hvis vi antager, at den nye radiokanal ikke kommer til at gå ud over TV 2-regionernes budget, kan du så se pointen med den?

"Det er stadig underligt, at man vil bruge så mange penge på en kanal med et så begrænset publikum. Jeg synes hellere, man skulle bruge penge på de medier, der kommer ud til rigtig mange mennesker."

TV 2-regionerne er afskåret fra anden programvirksomhed end tv, men hvis der blev åbnet mulighed for, at de kunne byde på radiokanalen, ville det samtidig være en hjælp for 'udkantsdanmark', mener Vagn Petersen.

"Jeg udtaler mig kun på egne vegne for TV 2 Øst, men jeg har altid synes, at det ville være en fremragende idé, hvis vi kunne supplere tv og nettet med radio, så kunne vi give vores indhold fuld skala, men det ligger vist ikke lige for."

Derudover trækker Vagn Petersen også 'udkantsdanmark-kortet', som i netop disse dage får bekymret opmærksomhed fra både medier og politikere, fordi de mindre befolkede dele af landet mister arbejdspladser og udviklingsmuligheder.

"Hvis man ønsker at fremme udviklingen og selvforståelsen i udkantsområderne, så spiller de regionale og lokale medier en fantastisk vigtig rolle. Det er en del af vores forpligtelse at støtte den udvikling, men det forudsætter, at der er politisk vilje til at give de økonomiske rammer, så vi kan opfylde vores pubulic service-forpligtelser, og at de ikke centraliserer medietilbuddene."

Indtil videre står det ikke klart, hvilke betingelser der vil være for indholdet på den nye radiokanal, eller hvordan den præcist skal finansieres, da medieforligsforhandlingerne stadig er i gang. Enhedslistens Per Clausen, der har meldt sig ud af forh kan dog fortælle, at en del af finansieringen skal kommer fra DR's licens.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også