Beam me up, Schmeichel

TV3+ har som den første TV-station herhjemme ”beamet” interviewpersoner ind i et tv-studiet og benyttet den teknik, som CNN introducerede under præsidentvalget i USA.
Monitor,Henrik Malmgreen

Der er ikke noget mærkeligt i, at fodboldstudieværten Peter Schmeichel har gæster i studiet i Jenagade i København, men før jul oplevede både han også at få vituelt besøg.

Fysisk befandt gæsterne sig nemlig i Aalborg, men via moderne teknik blev de på bedste Star Trek-maner ”beamet” ind i studiet til Peter Schmeichel.

Teknikken blev brugt første gang af CNN under det nyligt overståede præsidentvalg. CNN anvendte 35 kameraer til projektet, så da TV3+ lod sig inspirere, var det ganske imponerende, at man ikke bare kunne gør det live og i en bedre kvalitet, men også med blot 2 kameraer. Til gengæld var projektionen så ikke i 3D, men kun i 2D.

Tidskrævende gimmick
Teknisk chef Johnny G. Sørensen fra TV3+ lægger ikke skjul på, at det var lidt af en ”show-off-gimmick”, som ikke lige med det samme bliver hverdag på kanalen. Det var nemlig ikke bare en sjov gimmick, men også en tidskrævende gimmick - endda med rigtige ”beam me up lydeffekter” som i Star Trek.

”Et normalt super-liga setup består af både en OB-vogn, et mobilt studie og et produktionsteam fra Storm Productions, men i denne situation havde vi altså valgt at prøve et virtuelt studie-setup på stedet, mens Peter Schmeichel var hjemme i studiet i Jenagade i København," siger Johnny G. Sørensen.

"I Aalborg havde vi opbygget et chroma-key setup, og i Jenagade benyttede vi et kamera med en sensor, der ud fra foruddefinerede koordinater ikke bare hele tiden registrerede, hvor i billedet objektet - altså personen - var, men også kunne ”beame” personen ind i studiet til Peter Schmeichel i det korrekte størrelsesforhold”, siger Johnny G. Sørensen.

Virkelighedstro hologram
I studiet i Aalborg havde interviewpersonen en monitor med Peter Schmeichels ansigt at tale til, hvilket gjorde seancen mere realistisk i forhold til blot at tale ud i den blå luft. Ifølge Johnny G. Sørensen har TV3+ fået flere henvendelser fra både ind- og udland om, hvordan Star Trek-teknikken lod sig gøre.

Den høje kvalitet opnåede man blandt andet ved at lægge et 16:9 kamera ned for at opnå det maksimale antal pixels på den stående person, og ifølge den tekniske chef er det næppe alle, der har lagt mærke til, at de besøgende i studiet i Jenagade så at sige ”kun” var et hologram.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også