MediaWatch

Egenkapitalen tabt for Nyhedsavisen

Med et tab på 335 millioner kroner sidste år har Nyhedsavisen mistet sin egenkapital. En finansiel redning har dog sikret selskabet året ud.

Med et tab på 335 millioner kroner sidste år har Nyhedsavisen mistet sin egenkapital. En finansiel redning har dog sikret selskabet året ud.

2007 endte med et underskud på 335 millioner kroner, og den fortsatte drift måtte reddes af en gældskonvertering på 243 millioner kroner, og så skød ejer Morten Lund via sit selskab ML Medie ApS 60 millioner kroner ind i butikken.

Det skriver epn.dk.

I år har investorer så igen måtte skyde penge ind for at redde Nyhedsavisen. Den nye saltvandsindsprøjtning står det amerikanske kapitalselskab Draper Fischer Jurvetson for, og det vil ifølge ledelsen i hvert fald holde selskabet i live resten af året.

"Med det samlede indskud fra Draper Fisher Jurvetson og Morten Lund og ML Medie ApS's tilsagn om fortsat finansiel støtte til selskabet aflægger ledelsen hermed årsrapporten under forudsætning af fortsat drift," skriver ledelsen i årsberetningen ifølge epn.dk.

Her står også, at Nyhedsavisen regner med underskud i 2008, men regner med, at der kommer balance i tallene inden nytår.

Revisorerne ser dog en vis usikkerhed ved forudsætningerne. |NP|

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs