”En slags DR Wikipedia”

Ny intern hjemmeside bliver omfattende vidensressource for DR-medarbejderne, der skal fokusere mere på sproget.
Thomas Bech Hansen
Ny intern hjemmeside bliver omfattende vidensressource for DR-medarbejderne, der skal fokusere mere på sproget.

Ifølge DR's officielle programetik skal medarbejderne udtrykke sig "på et nuanceret og korrekt dansk og er bevidste om, at DR spiller en væsentlig rolle i udviklingen af det danske sprog".

Et synligt bevis på, at DR gerne vil tage dette påbud alvorligt er lanceringen af et nyt sprogsite, som popper op som det første, når DR's medarbejdere logger på deres arbejdsplads' intranet.

Siden er nu tilgængelig med forskellige links til eksterne sproghjemmesider, hjælp til udtale ved brug af lydklip og fonetiske udskrivninger, debatfora samt officielle guidelines. Samtidig udvikler DR sit eget interne sprogleksikon.

"Det er en slags DR Wikipedia, hvor medarbejderne kan søge og finde svar på sproglige problemstillinger. For eksempel kan man gå ind og finde ud af, om man skal sige Burma eller Myanmar. Det virker jo ikke professionelt at skifte hele tiden", siger DR's direktør for programproduktion Mette Bock.

DR har i det konkrete eksempel vedtaget, at landet skal omtales som Burma. Men udover henvisninger til vedtagne sprogpolitikker, kan DR's medarbejdere også selv bruge sitet til at byde ind.

"Sprogsiden opfordrer til samtale og dialog om sproget i DR, og vi håber meget, at folk vil tage del i det, da det er et vigtigt emne at tage op i dagligdagen og det giver sitet liv", siger Mette Bock.

DR's ambition er, inden for en overskuelig fremtid, at åbne et sprogsite, som offentligheden kan bruge. Her vil brugerne kunne finde samlet viden om sproget hentet fra både DR og eksterne kilder i stil med indholdet på dr.dk/sundhed.

Mette Bock mener, at det nye interne sprogsite og det kommende offentligt tilgængelige sprogsite, er udtryk for en generel stigning i interessen for sproget:

"Min fornemmelse er, at der er en stigende interesse for sproget, fordi det i en del år har været et nedprioriteret område. Både journalister og andre interesserede føler, at de godt kan bruge mere fokus på emnet nu".

Der foreligger endnu ikke en tidshorisont for lanceringen af det eksterne sprogsite. DR vil først koncentrere sig om at søsætte det interne site og høste erfaringer derfra, oplyser Mette Bock.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også