MediaWatch

Sky Radio: Anken er principiel

Dommen i erstatningssagen bliver anket af principielle grunde, nemlig Sky Radios lavere dækning, og det faktum at myndighederne modarbejdede radioen.

Det er principielle snarere end økonomiske overvejelser, der ligger bag Sky Radios beslutning om at anke dommen i erstatningssagen.

En dom fastslog torsdag, at Sky Radio skal betale 210 millioner kroner til Radio- og tv-nævnet for retten til at sende på den femte landsdækkende radiokanal i Danmark.

Kasper Krüger, direktør for det nedlagte Sky Radio, siger til MediaWatch. at der er gode, principielle grunde til at anke sagen – blandt andet hele spørgsmålet omkring radiokanalens dækning i Danmark, samt hvad han kalder for 'myndighedernes modarbejdning af kanalen'.

"Vi har i retten dokumenteret, at vi ikke fik det, som vi var blevet stillet i udsigt i udbudsmaterialet, og en række vidneudsagn - blandt andet fra Danmarks Radio - støttede vores forsvar. Derfor både håber og regner jeg med at vinde sagen i Østre Landsret," siger han.

Kasper Krüger har flere gange tidligere slået fast, at der ikke er nogle penge i selskabet Sky Radio, og afviser, at de udenlandske ejere kan komme til at hænge på regningen. Både Radio- og tv-nævnet og Sky Radio havde krævet erstatning af den modsatte part i søgsmålet, og begge spørgsmål indgår i ankesagen, oplyser Kasper Krüger.

Byretten har dømt Sky Radio til betale ca. 210 mio. kr med tillæg af renter til Radio- og tv-nævnet og frifundet nævnet for et krav fra Sky Radio A/S om betaling af ca. 247 mio. kr.

Byretten har ikke fundet grundlaget for auktionen over den femte FM-kanal for mangelfuldt eller oplysningen i udbudsmaterialet om en teoretisk befolkningsmæssig dækning på 78 procent for fejlagtig. Byretten har på dette grundlag dømt Sky Radio A/S til at betale koncessionsfgift i den resterende del af koncessionsperioden.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

"Jeg kan kun udtrykke min glæde over, at Staten har fået medhold i sagen. Jeg læser dommen som en fuldstændig frifindelse af Radio- og tv-nævnet og tager dommen til efterretning. Sky Radio A/S har tilsyneladende besluttet sig for at anke sagen til Øster Landsret. Den beslutning tager jeg med sindsro til efterretning."
|NP|

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Seneste nyt

Se flere jobs