MediaWatch

Sky Radio tabte men anker

Sky Radio har tabt retssagen mod staten om en halv milliard kroner og langer ud efter politikere og embedsmænd. 

Den kommercielle radiostation Sky Radio har netop tabt en retssag om en halv milliard kroner. Sky Radio skal betale 210 millioner kroner til den danske stat.

Staten slipper ifølge dommen for at betale 250 millioner kroner til Sky Radio.

Byretten fandt altså ikke, at grundlaget for auktionen over den femte FM-kanal i 2003 var mangelfuldt eller at oplysningerne i udbudsmaterialet om en teoretisk befolkningsmæssig dækning på 78 procent var fejlagtig.

Byretten har på dette grundlag dømt Sky Radio A/S til at betale koncessionsfgift i den resterende del af koncessionsperioden.

"Vi er utrolig skuffede. Politikerne har besluttet, at befolkningen skal have et monopolbrud, og sagen viser, at de åbenbart ikke kan stole på, at den beslutning også bliver ført ud i livet af de embedsmænd, der bliver pålagt at udføre opgaven," siger adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, ifølge business.dk.

Han oplyser samtidig, at Sky Radio vil anke sagen.

Sagen drejer sig, om Sky Radio i sommeren 2003 købte senderetten til den femte landsdækkende radiokanal for 54 millioner kroner om året i otte år. Radioen mener ikke, at de har fået leveret den lovede dækning i de to år, Sky Radio var i luften.

Stationen måtte lukke i november 2005 på grund af store underskud. Sky Radio stævnede derfor i 2006 staten for de 247 millioner kroner, som satsningen havde kostet.

Staten - i form af Radio- og TV-Nævnet - forlangte til gengæld, at Sky Radio skal betale koncessionsafgiften for hele den aftalte periode, dog fratrukket de 23 millioner kroner om året, som TV 2 har forpligtet sig til at betale på grund af sit mislykkede satsning på TV 2 Radio.
|NP|

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Annoncører afviser regeringens lempelse af kviklånslov

Regeringens ændring af kviklånsloven, der bl.a. skal holde hånden under lokale idrætsforeningers sponsorater, får en kold skulder af Danske Annoncører og Markedsførere under Dansk Erhverv, der vil have gjort op med loven.

Seneste nyt

Se flere jobs