MediaWatch

Boxer klar med bokse til efteråret

Man kan snart købe de MPEG-4 settop-bokse, som skal bruges efter 2009 for at se digitalt tv fra Boxer.

Danskerne får inden længe adgang til de såkaldte MPEG-4-set-top-bokse, som de skal bruge efter 2009 for at se digitalt tv.

Fra november næste år slukkes det nuværende analoge jordbaserede signal, og der sendes derefter digitalt tv via den almindelige antenne. For at modtage dette nye signal skal seerne anskaffe en såkaldt digital set-top-boks eller et fladskærms-tv med indbygget digital tuner, der oversætter signalerne fra antennen til det enkelte tv-apparat.

Hvis man vil benytte sig af de digitale muligheder for at modtage en række betalingskanaler efter 2009, skal man købe adgang gennem Boxer TV A/S, der distribuerer kanalpakkerne. Det kræver en såkaldt MPEG-4-boks eller tuner, og specifikationerne for dette udstyr er netop blevet fastlagt, så Boxer-godkendt udstyr kan være på det danske marked i løbet af efteråret, oplyser Boxer i en pressemeddelelse.

Specifikationerne er koordineret med I/S DIGI-TV, som distribuerer DR og TV 2 i det digitale jordnet. Det betyder, at man med disse bokse og tunere gratis også vil kunne modtage TV 2 og DR's nuværende og kommende tv-kanaler. For at sikre forbrugerne at udstyret fungerer i det danske sendenet, har Boxer TV besluttet, at alt udstyr, der anvendes til modtagelse af Boxers programmer, skal være godkendt af Boxer.

Det betyder, at alle producenter med godkendt udstyr frit kan konkurrere på markedet. Godkendt udstyr vil fremgå af en liste på hjemmesiden www.boxertv.dk. |NP|

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs