MediaWatch

Jeppe Nybroe fjernes fra skærmen

DR har givet journalisten Jeppe Nybroe en skriftlig advarsel, og vil de næste tre måneder ikke bruge ham som nyhedsvært. I TV-Avisen søndag aften lod journalisten som om, at han var på vej ud af Irak sammen med den sidste konvoj af danske soldater. I virkeligheden var indslaget blevet optaget et par dage i forvejen i Kuwait. "Jeg har virkelig dummet mig. Det er mit ansvar, jeg har optrådt uprofessionelt, og set i bakspejlet kan jeg ikke forklare hvorfor," siger Jeppe Nybroe i en pressemeddelelse, og erkender, at det bliver en vanskelig opgave igen at vinde seernes tillid. DRs nyhedschef Ulrik Haagerup siger, at han ser meget alvorligt på sagen: "Troværdighed er altafgørende for DR og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel. Jeppe har på det seneste været meget hårdt presset og vi har derfor aftalt, at han holder pause som studievært, og tidligst er tilbage om tre måneder," siger han. DR har berigtiget indslaget, og har samtidig fjernet indslaget fra DR.dk og DRs mediearkiver.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs