MediaWatch

Hyltoft vil lave om på P3s musikprofil

Det nye medlem af DRs bestyrelse, forfatter Ole Hyltoft, vil lave om på P3s musikprofil, så der spilles mindre udenlandsk musik. Hyltoft vil drosle ned på den udenlandske pop og rock, som han kalder "pigtråd" og i stedet skrue op for danske revy-viser, schlagere og sange fra Højskolesangbogen. I en kronik i Jyllands-Posten søndag langer han ud efter de unges kanal og siger, at den ikke er gået i den retning, den er født til. Han ser gerne, at P3 hver dag spiller sange som "Den Sømand Han Må Lide", "Jeg bærer Med Smil Min Byrde" og "Om Lidt Bliver Her Stille". Radiodirektør Leif Lønsmann har læst kritikken, som han ikke vil kommentere på, da han mener, at det er et anliggende mellem DRs ledelse og bestyrelse. Det er Dansk Folkeparti, som har udpeget Hyltoft til bestyrelsen. Partiets medieordfører Louise Frevert deler dog ikke Hyltofts synspunkter. Hun mener ikke, at P3 ikke er det rigtigte sted for schlagere og revy-viser. "Jeg ser P3 som en ung radio med en ung profil," siger hun til Urban.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs