MediaWatch

Trads: DR er fuld af løgn

Chefredaktør på Nyhedsavisen, David Trads, mener, DR er fuld af løgn, efter at tv-stationen har fejloversat i Afghanistan-film. Sagen drejer sig om en udtalelse fra den amerikanske forhørsleder, Chris Hogan, til filmen 'Den hemmelige krig'. Ifølge DR sagde Hogan, at "det særegne danske flag blev set på soldater, der afleverede fanger – fem-seks gange." Men i går erkendte DR, at man havde undladt at tage Hogans forbehold med i klippet - i form af ordet 'måske'. Og det vækker harme hos David Trads. "Ja, det får DR til at være fulde af løgn. Endnu værre er det at følge TV-Avisens nyhedschef Henrik Keith Hansen, som efter først klædeligt at have erkendt DR's fusk, begyndte at trække i land," siger David Trads. Han betegner det som et groft brud på god journalistik at fjerne så afgørende forbehold. Og han mener ikke, at kritikken af VK-regeringens krig mod terror skal føres på en løgnagtig oversættelse af, hvad en amerikaner tror, at man muligvis kan huske.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs