MediaWatch

BT svækket i patentkrav på hyperlinks

Hvis BT kan få en domstols ord for, at patentet er gyldigt, vil det have betydning for hele Internettet, en situation der har fået internetguruer og computerprogrammører til at reagere voldsomt.

De har argumenteret for, at teknikken bag det patent på hypertext links, som BT indleverede i 1977, allerede eksisterede tilbage i 1960erne - begge dele længe før Internettet, som vi kender det nu, fandtes.

BTs første test på sagen er blevet verdens ældste internetudbyder, Prodigy, som nu er en del af SBC Communications. Hvis BT vinder sagen, skal Prodigy betale royalties på vegne af sine 3,6 millioner brugere. Det fortæller den canadiske avis Globe and Mail på baggrund af Reuters.

Da BT først rejser kravet 13 år efter, at patentet godkendt i 1989, vil de næppe få royalties med tilbagevirkende kraft - og patentet udløber ifølge amerikansk lovgivning i 2006.

BT har afvist, at udtale sig om sagens første fase, men repræsentanter for Prodigy vurderer, at det med dommeren i New Yorks foreløbige udtalelser i sagen, er blevet meget svært for selskabet at tale sin sag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere