MediaWatch

BT svækket i patentkrav på hyperlinks

Hvis BT kan få en domstols ord for, at patentet er gyldigt, vil det have betydning for hele Internettet, en situation der har fået internetguruer og computerprogrammører til at reagere voldsomt.

De har argumenteret for, at teknikken bag det patent på hypertext links, som BT indleverede i 1977, allerede eksisterede tilbage i 1960erne - begge dele længe før Internettet, som vi kender det nu, fandtes.

BTs første test på sagen er blevet verdens ældste internetudbyder, Prodigy, som nu er en del af SBC Communications. Hvis BT vinder sagen, skal Prodigy betale royalties på vegne af sine 3,6 millioner brugere. Det fortæller den canadiske avis Globe and Mail på baggrund af Reuters.

Da BT først rejser kravet 13 år efter, at patentet godkendt i 1989, vil de næppe få royalties med tilbagevirkende kraft - og patentet udløber ifølge amerikansk lovgivning i 2006.

BT har afvist, at udtale sig om sagens første fase, men repræsentanter for Prodigy vurderer, at det med dommeren i New Yorks foreløbige udtalelser i sagen, er blevet meget svært for selskabet at tale sin sag.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs