MediaWatch

Markedet i tvivl om MTG-ejers tilstand

Siden nytår har kursen dog i overvejende bevæget sig nedad for en række Kinnevik-selskaber, skriver Svenska Dagbladet. Markedet spørger derfor i stigende grad, hvor længe Stenbeck-imperiet kan fortsætte sin aggressive ekspansion med flere tabsgivende satsninger.

I oktober sidste år fik gratisavisen Metro tilført 750 millioner kroner til yderligere international ekspansion. Men 45 procent af Metros indtjening kommer stadig fra Sverige - særligt Stockholm - og den internationale ekspansion er både dyr og vanskelig.

Noget tilsvarende gør sig gældende for Tele2, der har en stærk indtjening på de svenske mobilkunder, men for nylig kunne fremvise et 2001-regnskab med et tab omkring to milliarder svenske kroner før skat.

Presse- og magasinaktiviteterne under MTG - Finanstidningen (som nu fusionerer med Vision), Moderna tider og Kapital - havde samme år et underskud tæt på en milliard, omtrent 40 procent af Stenbeck-selskabernes samlede underskud efter skat.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs