MediaWatch

TDC-overskud mere end halveret

Overskuddet i 2001 blev på 1,3 milliarder kroner mod knap 3,6 milliarder kroner i 2000 svarende til et fald på 63 procent.

TDC opfylder dog med et driftsresultat på 12,8 milliarder kroner forventningerne til indtjeningen i 2001, og adminis-trerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose, siger i den forbindelse:

- 2001 var et succesrigt år for TDC. Det skyldes ikke mindst vores aktiviteter i Schweiz. Det er første gang, de var kon-solideret i regnskabet, og TDC i Schweiz bidrog med et resultat, der var bedre end forventet -.

Ifølge Dyremose bidrager alle TDCs strategisk vigtige inter-nationale mobiloperationer nu med et positivt drifts-resultat.

På hjemmemarkedet har TDC også klaret sig godt, trods det at markedet er et af de mest konkurrenceprægede i Europa.

Justeret for frasalg opnåede fastnetsselskabet, TDC Tele Danmark, en stigning i nettoomsætningen, der ialt blev på 19,4 milliarder kroner. Koncernens næststørste selskab TDC Mobil voksede med 17 procent til en omsætning på 4,8 milliarder kroner.

Samlet omsatte TDC Gruppen for ialt 54 milliarder kroner i 2001 mod 46,7 milliarder i 2000 svarende til en fremgang på godt 16 procent.

Henning Dyremose forholder sig, på baggrund af udviklingen på internetområdet samt de danske og udenlandske mobilaktiviteter, positivt for 2002.

Forventningen lyder på en stigning i årsresultatet for 2002 på 29 procent til 1,7 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs