MediaWatch

TDC, Sonofon samarbejder med styrelse

Meldingen fra TDC kommer idag, fredag, efter at Konkurrence-styrelsen har besluttet, at oversende to sager om bindende mobilpriser til Bagmandspolitiet. De anmeldte sel-skaber er TDC og Sonofon.

Konkurrencestyrelsen oplyser at de to selskaber i visse tilfælde har håndhævet, at forhandlerne ikke måtte sælge mobil-telefoner med tilknyttet abonnement under en given pris. Dette betragter styrelsen som en overtrædelse af konkurrence-loven.

Jørgen Weber, administrerende direktør for TDC Mobil, siger, at såfremt Bagmandspolitiet måtte finde grundlag for at uddele en bøde for den afdækkende adfærd, så vil TDC være indstillet på at acceptere en sådan afslutning på sagen.

Konkurrencestyrelsen meddeler endvidere, at en væsentlig del af det materiale, man bygger sagerne på, blev indsamlet under en kontrolundersøgelse hos de to selskaber den 2. oktober sidste år.

Begge selskaber har siden da aktivt medvirket til, at få klarlagt sagen. TDC har blandt andet nedsat en task force, der foretog afdækning af sagen i direkte kontakt med Konkurrence-styrelsen. Resultatet var en rapport, som siden er blevet overgivet til styrelsen.

Rapporten konkluderede at der ikke havde været en generel og overordnet politik om håndhævelse af bestemte udsalgspriser, men afdækningen viste dog, at forsøg på håndhævelse i nogle tilfælde havde fundet sted i praksis.

Dette er i strid med konkurrencereglerne og til det siger Jørgen Weber:

- Der er begået nogle fejl. Det beklager vi dybt -.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs